Van de Amsterdamse Pijp naar 'ruimte en buitenleven'

Klaas-Jan en Sjoeke woonden met hun zoontje Tijmen in een appartement op twee hoog in de Amsterdamse Pijp. Een gezellige plek, maar met een gezin niet ideaal. Ze zochten een woning centraal in het land met goede verbindingen, in een sfeervolle buurt en met ruimte om het huis. Dat vonden ze in het Vermeerkwartier in Amersfoort.

Na hun studie in Groningen, waar het stel elkaar heeft leren kennen, verhuisden ze voor werk naar Amsterdam. En met veel plezier woonden ze daar een paar jaar. Vorig jaar werd hun zoon Tijmen geboren. "Ik denk dat we hebben gedaan wat veel mensen doen die in Amsterdam of Utrecht wonen, een kindje krijgen en groter willen wonen", vertelt Klaas-Jan. "Dan ga je buiten de stad naar andere leuke plaatsen kijken."

SONY DSC

"Drenth Makelaars stond op internet vermeld als ‘beste makelaar’ van het jaar. Daarbij hadden ze goede recensies" legt Sjoeke de keuze voor hun aankoopmakelaar uit. Klaas-Jan vervolgt: "Sander gaf ons waardevolle tips over de omgeving en over wat we op een woning moeten bieden. Ook stuurde hij ons soms woningen door die aan onze wensen voldeden, maar die nog niet op Funda stonden. Er was niet veel aanbod binnen onze specifieke zoekopdracht, dus dat maakte het niet makkelijk om ons te helpen. Maar met de woning die we nu hebben gekocht zijn we heel blij. Ik denk dat het zonder hem niet was gelukt."

Huisje, boompje, beestje
Klaas-Jan en Sjoeke vielen direct voor de buurt, de locatie nabij het centraal station en de ruimte om het huis. "De sfeer van de straat trekt ons en een jaren '30-woning vinden we erg mooi. Dit huis heeft een diepe tuin en dat wilden we ook graag: een grote tuin met veel licht", vertelt Sjoeke.

SONY DSC
SONY DSC

Omdat hun familie verspreid over het land woont, gingen richtten zij hun pijlen op een plaats centraal in Nederland. Klaas-Jan: "We wisten dat we niet ten noorden of zuiden van Amsterdam wilden wonen, dus zit je al snel in Het Gooi of Utrecht." Sjoeke: "Je hebt in Amersfoort iets makkelijker de mogelijkheid om de natuur in te gaan, het bos heb je in de buurt. En ik wilde graag in een kleinere stad wonen, waar het allemaal iets overzichtelijker is." Door rond te rijden in de wijken, zowel in de auto als op de fiets, kregen Klaas-Jan en Sjoeke een goed beeld van de sfeer in de verschillende buurten. De keuze voor de wijken ten zuiden van Station Amersfoort was daarmee snel gemaakt. Sjoeke: "Dit zijn wel de buurten waarin we onszelf zagen wonen."

'Beste makelaar van het jaar'
De zoektocht naar hun droomplek heeft ruim een half jaar in beslag genomen. Volgens Klaas-Jan had dit te maken met "een steeds schaarser wordend aanbod en steeds groter wordende vraag. "We hebben een aantal keer een bieding gedaan en er steeds naast gevist", aldus Klaas-Jan. "Daarbij zijn er in de eerste drie maanden van dit jaar maar één of twee woningen die aan onze zoekwensen voldeden te koop gekomen", vult Sjoeke aan. Om meer kans te maken op een droomwoning namen de twee een aankoopmakelaar in de arm, in de persoon van Sander van Dronkelaar van Drenth Makelaars. Klaas-Jan: "Met de aankoopmakelaar aan onze zijde zijn we er goed tussengekomen. En met een makelaar word je serieuzer genomen als koper."

SONY DSC

Klaas-Jan vervolgt: "Het is fijn dat er een achterom is, drie slaapkamers op de eerste verdieping en de mogelijkheid om meer meters te creëren op de zolderverdieping. En de locatie is ook echt top: dichtbij het centrum én dichtbij het station."

Eind juni krijgen ze de sleutel van hun nieuwe huis. Sjoeke: "We hebben nog geen kennis gemaakt met de buurt, maar we hoorden dat er in juni altijd een Albert Cuijp-markt gehouden wordt. We wonen nu om de hoek van de Albert Cuyp in de Pijp, dus dat is wel grappig." Hun sociale leven laten ze achter in Amsterdam. "Maar daar komen weer nieuwe dingen voor terug", vertelt Klaas-Jan. "En wie weet, we hopen dat nu wij deze stap hebben gezet, onze vrienden gaan volgen!" Sjoeke: "We denken dat we in een gezellige buurt terechtkomen. En ik hoop dat we wat meer contact krijgen met de buren ten opzichte van wat we nu hebben. En ook meer ruimte en rust, meer buitenleven."

Klaas-Jan: “We hopen dat Tijmen straks gemakkelijk op straat kan spelen. Het klinkt cliché, maar toch kiezen we een beetje voor ‘huisje, boompje, beestje’. We hoeven niet per se in een hippe stad te wonen, hoewel het toch mooi meegenomen is dat Amersfoort een redelijk grote stad en heel erg in opkomst is. We hebben er veel zin in!"

Klaas-Jan en Sjoeke zijn bij de aankoop van hun woning begeleid door Drenth Makelaars.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen