"Het beste van twee werelden vonden we in Soest"

Kim (34) en Twan (38) wilden altijd in Utrecht wonen, maar de huizenmarktgekte van tien jaar geleden maakte een huis dat voldeed aan hun wensen onbereikbaar. Daarom weken ze als tussenstop uit naar IJsselstein. Acht jaar later en een mooie dochter, Noëlle (1), rijker, maakte het stel de stap naar hun droomhuis. Daarbij trok de stad, én ze wilden meer richting de bossen: in een gemoedelijker woonomgeving een huis kopen.

Amersfoort verscheen al snel op het vizier: “Het is toch een beetje Utrecht in het klein." Ook logistiek gezien was Amersfoort een goede optie: centraal tussen familie en hun werk. Als echt stadskind, zoals Kim zichzelf noemt, wilde ze graag in de stad wonen. Maar de huizen in de bij hun geliefde, groene wijken aan de zuidkant van Amersfoort, gingen als warme broodjes over de toonbank. Om die reden besloten ze ook buiten de stad te kijken.

IMG_0482.1
IMG_0500

Zoeken in Soest

En toen kwam Soest als optie voorbij. Vrienden die er al woonden waren positief over de plaats. En door er in rond te kijken en rijden werden Kim en Twan zelf ook steeds enthousiaster. Na het zien van vijf woningen tijdens de landelijke Open Huizen Dag, maakte het stel een afspraak met aankoopmakelaar Maurits Westland van Buijs Regiomakelaars. “We hebben Maurits ingeschakeld omdat we Soest niet kenden en omdat een huis een grote aankoop is. En dan is het fijn iemand te hebben die de emotie eruit haalt en rationeel meedenkt,” vertelt Kim. “Het scheelt echt een hoop. Een aankoopmakelaar leert je bijvoorbeeld selecteren. Met een kleintje van 1 jaar heb je gewoon niet zoveel tijd.”

De klik was er ook meteen: “Maurits zat er heel relaxed in. Hij kon zich goed een voorstelling maken van wat we wilden. Hij is al heel lang makelaar in Soest en dat was een prettig idee. En wat ik ook heel fijn vond, was zijn eerlijkheid. Hij zei bijvoorbeeld over een huis waarin wij geïnteresseerd waren 'niet doen', en leerde ons kritisch te kijken en vergelijken. Dat vind ik belangrijk." De aankoopmakelaar heeft het hele aankooptraject begeleid. Ook de onderhandelingen: “Maurits heeft onze wensen en grenzen goed vertegenwoordigd.”

'Kom je een wijntje drinken?'

Soestdijk spreekt tot de verbeelding met al haar groen en glooiingen. Het jonge gezin voelt zich al helemaal thuis op hun nieuwe plek en wil er de komende 30 jaar niet meer weg.

De straat doet gemoedelijk aan en ook het contact met de buurt was er direct. Kim: “Ik stond binnen twee dagen in mijn schilders-outfit op straat met de buren te kletsen. En het was meteen van 'kom je een wijntje drinken?'. Buren boden oppaslijsten aan en vorige week stond er al een buurvrouw met een tas vol duplo voor Noëlle op de stoep. Dat was ik allemaal helemaal niet gewend. Ik ben zo blij en verwend nu!"

Voor Kim blijft de stad wel trekken: “Maar aan de andere kant is het ook heel fijn dat je kind gewoon kan spelen op straat. Dat is ook wat waard. En de stadsvoorzieningen zijn binnen handbereik. Straks, als het voorjaar is, ga ik echt wel met de kleine op de fiets naar Amersfoort. Ik denk dat wat wij nu hebben het beste is van twee werelden: Twan meer het dorpse, en ik de stad dichtbij.”

IMG_0507

Kim en Twan zijn bij hun zoektocht naar en aankoop van hun woning begeleid door Buijs Regiomakelaars, met kantoren in Amersfoort en Soest.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen