Binnenkijken bij Bente, Joran en Maan in de binnenstad

Bewoners: Bente, Joran en dochtertje Maan
Waar: binnenstad
Soort huis: rijtjeshuis
Woonoppervlakte: 100 m²
Bijzonder: groen en stil, maar toch hartje centrum

Moestuin in het centrum
Wat heeft het centrum van Amersfoort toch veel leuke straatjes. Deze week mocht ik weer binnenkijken in een fantastisch huis dat geweldig ligt: in een blok huizen, nauwelijks te zien vanaf de straat. Hier vind je een voordeur en een poort naar een geweldige tuin van Joran en Bente. Wat opvalt is de rust. Opeens hoor je geen stadse geluiden meer, maar zie je alleen nog groen en in de verte de Onze Lieve Vrouwetoren. Toen het stel hier vijf jaar geleden voor het eerst kwam was dit ook waar ze voor vielen. Bente is een bekende fotograaf en stylist in Amersfoort (Bentejoy.nl) en vanaf het huis fietst of rijdt ze gemakkelijk naar haar studio in het oude klooster Ter Eem. Joran kan zelfs lopen naar zijn werk.

Deur met opschriften
Rucola in de moestuin

Goed gevoel
Bente heeft goed nagedacht over de inrichting van het huis. Er zijn hoekjes om te ontspannen en om te praten. Hoekjes voor de ouders en hoekjes voor Maan. De huiskamer grenst aan de tuin, zodat je zo buiten op de loungebank met warmtelamp kunt ploffen. Hier spreken Joran en Bente vaak nog even de dag samen door. Aan de voorzijde van het huis is een fijne leefkeuken waar je kunt kletsen en natuurlijk thee met verse munt kunt drinken of iets lekkers (uit eigen tuin) kunt maken. Boven zijn de slaap- en werkkamers die ook zijn ingericht in de relaxte, kleurrijke stijl van 1001 nachten.

Eten uit eigen tuin
Joran groeide op in een woongemeenschap en tuinierde daar graag met zijn vader. Na de geboorte van Maan vond hij het leuk om hiervoor in zijn eigen gezin ook tijd en ruimte te maken. Hij vertelt: "Het is geweldig dat we hier in het centrum wonen. Een festival, een terrasje of wat eten, het kan allemaal. En daarbij kan ik me ontspannen door in de tuin te werken. We hebben verschillende groenten en fruit en eten al regelmatig uit eigen tuin. Maan is nu nog klein, maar ik hoop haar zo al de liefde voor tuinieren mee te geven. Ik zie er nu al naar uit om samen aan de slag te kunnen." Voor Maan is ook een heerlijk stuk gras met een Tipi-tent. Hier kan ze -als ze straks wat groter is- heel fijn spelen.

Buiten in de tuin
Maan in de tuin
Wereldkaart-op-de-muur

Reizen
Bente en Joran houden van reizen en dat zie je overal in het huis terug. Bente: "De stapel reisboeken herinnert ons aan al onze mooie reizen. Net zoals de foto's aan de muur. We proberen Maan dit gevoel ook mee te geven. Boven haar box maakten we daarom een landkaart. In het najaar maken we onze eerst grote reis met haar. We gaan naar Japan. Spannend, maar ontzettend leuk." Het wereldse gevoel is te zien door het hele huis. Op de bank liggen mooie Mexicaanse kleden en in de tuin hangen dromenvangers. Zelfs als de zon niet schijnt geeft dit een vakantiegevoel. Wat een heerlijk huis is dit!

Bente, Joran en kleine Maan, geniet lekker in jullie fijne, groene oase in Amersfoort!

Deze blog is geschreven door Daniëlle Elings. Naast bloggen voor Wonen in regio Amersfoort, heeft Daniëlle haar eigen blog kunstigwonen.nl en blogt ze voor Kus uit Amersfoort. De foto's zijn gemaakt door Corine Marchal.

Ontmoet ook andere inwoners.

Jouw huis ook in de spotlights?

Ben je of ken je iemand met een bijzonder huis ? Heb je bijvoorbeeld een loft of (verbouwde) boerderij? Of heb je je huis ingericht met design, kunst of hele andere verzamelingen? Of woon je in de gezelligste buurt? Onze bloggers komen graag bij je langs om hier over te praten en foto's te maken! Aanmelden kan via wonenin@amersfoort.nl.