'Amersfoort zit echt bomvol leuke hotspots'

christine-41_web

Christine is 21 jaar en woont al langer dan zij zich kan herinneren in Amersfoort. Doordeweeks studeert zij modemanagement aan de TMO Fashion Business School. In het weekend en op de koopavonden is zij te vinden in de Esprit, waar zij nu alweer bijna 2,5 jaar met heel veel plezier werkzaam is. Op Instagram is ze te vinden onder andthenitstarted. Samen met haar drie huisgenootjes deelt zij een huisje in de wijk Randenbroek. Onze blogger Fleur mocht een kijkje bij Christine binnen nemen en tekende haar verhaal op.

“Het leukste aan deze buurt vind ik onze lieve buren die altijd voor ons klaar staan. Pakketjes aannemen, het uitlenen van hun grasmaaier, noem maar op. Wat deze wijk dan ook zo persoonlijk maakt is het contact wat je met elkaar hebt. Op de hoek van de straat tegenover ons woont een man op leeftijd. We zwaaien altijd even naar elkaar als we elkaar weer zien. Ik heb hem verder nog nooit gesproken, maar toch voelt het daardoor alsof ik hem al heel lang ken.

Bovendien is het natuurlijk ook niet vervelend dat deze wijk zo dichtbij het centrum ligt. Even snel een winkel in en uit is voor mij geen probleem (wat dan helaas ook wel weer aan de inhoud van mijn kast te zien is).

Stoffen en prints mixen
Toen Fleur binnenkwam in mijn kamer zei ze als één van de eerste dingen: ‘niets past bij elkaar, maar toch ook weer wel.’ Ik denk dat dat mijn kamer juist bijzonder maakt. Ik vind het leuk om verschillende patronen, stoffen en prints te mixen tot één geheel. Net even anders. Ik hou van een witte basis met opvallende kleuren die de kamer opeens een hele andere sfeer geven. Daarnaast vind ik het leuk om mijn accessoires van verschillende winkels te halen, denk aan LOODS5, H&M HOME en de IKEA, maar ook tweedehands zaakjes. Het combineren van dingen die niemand anders heeft met de dingen die je al hebt of die van de IKEA zijn, geeft het geheel een hele andere look.
Inspiratie haal ik echt uit alles. Een toffe blogger, een leuk instagramaccount, pinterest of een filmpje op youtube. Noem het maar op. Als ik naar mijn Pinterest bord "Future house details" kijk, houd ik heel erg van visgraatvloeren, grote collages van toffe kunstenaars, kleur en grote planten. Een klassieke basis met een creatieve twist.

Altijd bezig met nieuwe accessoires zoeken
Ik ben echt iemand die altijd bezig is met nieuwe accessoires zoeken en ik kan ook nooit bij één stijl blijven hangen. Er zijn te veel leuke dingen. Als ik dan echt iets specifieks moet noemen zou het hebben van een inloopkast niet verkeerd zijn, dan lijkt je kamer nog groter én oogt het geheel wat rustiger.

christine_web
christine-33_web

Tot een aantal jaar geleden was ik iemand die de hele tijd wilde reizen door Nederland. Met mijn tienertour kaartje ging ik dan met vrienden op weg naar het station. Op het station gingen we voor de kaart van Nederland staan, ogen dicht, en random een plaats aanwijzen waar we vervolgens naartoe gingen. Of de eerste de beste trein instappen die vertrok. Zo heb ik enorm veel steden in Nederland gezien. In plaats dat ik verliefd werd op één van die "avontuurlijke" steden, heeft Amersfoort mijn hart veroverd (heel cliché, maar waar). Wat Amersfoort uniek maakt is dat ondanks haar grote omvang, ze het toch voor elkaar krijgt heel persoonlijk te zijn. Amersfoort is een dorp in een stad!

Amersfoort zit echt bomvol leuke hotspots. Er zijn zoveel leuke cafeetjes met unieke dingen, van muziek tot design. Toch heb ik een keuze gemaakt en de leukste op een rijtje gezet:

The Secret Service | Als je van mooie cocktails houdt, moet je hier zeker eens langs gaan. Elke donderdag is het hier moijito avond. Voor 5 euro heb je dan een heerlijke moijito, met keuze uit een aantal originele smaken. Ze hebben leuke muziek en een goede aankleding, waardoor ik hier dan ook vaak met vriendinnen te vinden ben.
Adres: Lavendelstraat 9

Coffee Corazon | Lekkere hightea's, koffie, heerlijk gebak.. Corazon heeft het allemaal. Vooral leuk om boven te zitten, want dan mag je je bestelling op een papiertje schrijven en aan de ijzeren ketting hangen, die je vervolgens naar beneden laat.
Adres: Krommestraat 18

christine-18_web

Charlies Burger 33 | Charlies Burgers kon niet missen op deze lijst. Een leuke retro inrichting zorgt voor dat echte jaren ‘50 gevoel zodra je binnenloopt. De burgers zijn echt veel te lekker. Vooral in de zomer is het echt een aanrader om even door te lopen naar buiten. Je komt dan op een gezamenlijk terras met nog twee andere tentjes, heel gezellig!
Adres: Krankenledestraat 18

Son of a Croque | Son of a Croque zit er nog maar net, maar staat nu al hoog op mijn lijstje om snel te bezoeken. Luxe crocques met een goed design. Heel tof tentje!
Adres: Arnhemsestraat 2

Trendy | Ik hou wel heel veel van eten en drinken hè? Vooruit, hier nog een heel andere soort "hotspot". In de Langestraat zit al een aantal jaar een klein winkeltje. Hier verkopen ze allerlei sieraden voor 1 euro. Ja, echt ALLE sieraden voor 1 euro. Het grootste gedeelte is niet zo heel bijzonder, maar als je goed zoekt, kun je hier echte pareltjes vinden (figuurlijk dan)!
Adres: Langestraat 98A

Ga erop uit!
Christine heeft nog een tip voor mensen die overwegen in Amersfoort te komen wonen: Ga eropuit! Loop eens door het park dat om het oude centrum heen ligt. Kijk wat voor jou de leukste hotspotjes zijn, en probeer gewoon heel veel uit. Als je elke week een ander tentje probeert, dan woon je hier nog wel 30 jaar! Gezellig!

Dit blog is geschreven door Fleur Sophia Smit. Fleur heeft een eigen blog en is freelance fotograaf.