salontafel-bewerkt-klein
portret-bewerkt-klein
uitzicht-bewerkt-klein
stolp-bewerkt-klein

Binnenkijken bij Esther in de binnenstad

Bewoners: Esther met haar twee katten
Waar: binnenstad
Soort huis: appartement
Woonoppervlakte: 39 m²
Bijzonder: rustig, maar toch hartje centrum

Heerlijk wonen in hartje centrum
Eén van de leukste straatjes van Amersfoort, een fantastisch dakterras, hoge plafonds en veel licht. Dat kenmerkt het appartement van Esther in de binnenstad. Toen Esther het huis voor de eerste keer zag, wist ze het meteen: dit is perfect voor mij. Het appartement is niet zo groot, maar oogt ruim. De open slaapkamer is bereikbaar door een brede trap naar beneden. De badkamer is klein maar fijn, en persoonlijk gemaakt met kaartjes. De keuken is modern en strak.

Dat het huis oud is, zie je aan de prachtige hoge ramen. Esther: "Ik zag meteen dat dit een heel licht huis is. En ruimtelijk, door de hoge plafonds. Ik kon hier de sfeer creëren zoals ik die zelf wilde. En vanaf mijn huis loop ik zo naar mijn werk."

Gezelligheid
In de woonkamer zette Esther veel planten neer. "Dat groen geeft het huis net wat extra’s. Planten en kaarsen horen echt bij mij. Het maakt dat ik me nog meer thuis voel." Op de ruime hoekbank leest Esther ’s avonds een boek, luistert ze muziek of kijkt ze tv. Een ander fijn plekje van het huis is de eettafel voor het raam. Hier schrijft of werkt ze op de laptop. Door de ramen ziet ze aan de overkant van de smalle straat, op dezelfde hoogte, haar buren.

dakterras-bewerkt-klein
raam-bewerkt-klein
toren-bewerkt-klein
badkamer-bewerkt-klein

Het dakterras is een plek waar Esther en haar twee katten lekker naar buiten kunnen: "Dat kan al vroeg in het jaar. Je zit beschut en er is de hele dag zon. Je kijkt heerlijk weg op grote binnentuinen en je ziet zelfs een stukje Langestraat."

Altijd wat te doen
Als binnenstadbewoner is Esther regelmatig in de leukste cafés, winkels en restaurants te vinden. Ze is blogger voor Kus uit Amersfoort en deelt daar haar ervaringen met de stad. Esther is dol op het eten van Burger033, Hete Kolen en Friteszaak Van Gogh. Voor kleding en accessoires komt ze graag bij Reuring. En op mooie dag stapt ze voor een ijsje zeker binnen bij San Marco, of een andere salon.

's Avonds loopt Esther vaak een rondje door het Zocherpark, het plantsoen langs de stadsmuur. "Dan kijk ik naar de mensen en geniet ik van de mooie gebouwen, zoals Monnikendam en de Mariënhof. Het is leuk om te zien hoeveel mensen genieten van de bruisende stad en de rust van het plantsoen. Mensen lijken hier altijd vrolijk. Ik voel me echt fijn in dit deel van Amersfoort."

Deze blog is geschreven door Daniëlle Elings. Naast bloggen voor Wonen in regio Amersfoort, heeft Daniëlle haar eigen blog kunstigwonen.nl en blogt ze voor Kus uit Amersfoort.

Ontmoet ook andere inwoners.

Jouw huis ook in de spotlights?

Ben je of ken je iemand met een bijzonder huis ? Heb je bijvoorbeeld een loft of (verbouwde) boerderij? Of heb je je huis ingericht met design, kunst of hele andere verzamelingen? Of woon je in de gezelligste buurt? Onze bloggers komen graag bij je langs om hier over te praten en foto's te maken! Aanmelden kan via wonenin@amersfoort.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen