img_1123-bewerkt

Binnenkijken bij Nicky en Jessie in Liendert

Soms kom je in een huis dat klopt. Dat helemaal bij de bewoners past. Zo’n huis is dat van Nicky en haar zusje en huisgenoot Jessie. "We kwamen onverwachts in Amersfoort terecht en waren eigenlijk meteen verkocht." Ik keek binnen in dit gezellige appartement!

“Tijdens onze studie woonden we op verschillende plekken. Ruim een jaar geleden zochten we allebei een nieuwe, ruimere plek. Eerst keken we of we samen in Amsterdam wat konden vinden, maar de prijzen daar zijn hoog, te hoog voor ons. We losten dat praktisch op: we zetten een cirkel om Amsterdam. Alles binnen dat gebied lag dichtbij de hoofdstad en wilden we bekijken. Amersfoort zat hier bij. We namen een ov-fiets en reden het centrum in. Wat we toen zagen verraste ons. De stad was groter en gezelliger dan we dachten.

Belangrijke beslissing

Na dit bezoekje waren we eigenlijk meteen overtuigd dat dit de stad voor ons was. We vonden snel een leuke nette anti-kraakflat. Deze hoefden we natuurlijk niet op te knappen, maar we konden het niet laten om wel wat te doen.” Toen Nicky een vast contract kreeg en het er naar uit zag dat ze op korte termijn uit hun huis moesten, namen ze een belangrijke beslissing. Ze zouden in Amersfoort blijven en Jessie zou nog even bij haar zus blijven wonen.

img_2933-bewerkt
img_2937-bewerkt

“De stad bevalt ons erg goed. Vrienden vinden het hier verrassend leuk, de bios is dichtbij en in de zomer is er elke week wel een leuk festival. Ik besloot een huis te kopen”, vertelt Nicky.

Genoeg ruimte voor twee zussen

Ze vonden dit appartement in de wijk waar ze al woonden: Liendert. Het heeft genoeg ruimte voor de twee zussen, een mooie badkamer en een ruime huiskamer. Er is alle ruimte om samen te zijn, te genieten van het uitzicht en om te relaxen. “Toen we besloten dat Jessie hier voorlopig zou blijven wonen, keken we hoe we het wilden indelen.

Dit appartement heeft een serre. Daar konden we een lichte werkkamer van maken voor Jessie, die als zzp’er thuis werkt. Boven het bureau is een ruime hoogslaper en voor mij is er een fijne slaapkamer.”

Scandinavische inrichting

Ze kunnen zich uitleven op het interieur. En dat zie je. “We houden van een Scandinavische inrichting met lichte kleuren. Om de allermooiste spullen te vinden, speuren we heel wat af. Bij vrienden in Zweden zit een winkel die hele mooie, duurzame meubels en accessoires verkoopt. We doen hier fantastische vondsten die mee gaan naar Nederland.

Sfeervol huis

Unieke dingen, daar houden we van. Daarom zijn we ook gek op vintagewinkels, zoals de kringloop. Hier scoren we de mooiste dingen. Het meest dierbaar zijn de spullen die we kregen, zoals de gele banken de houten strijkplank van hun ouders. Het resultaat van al het verzamelen is een sfeervol huis. Wat opvalt is dat praktisch alles van natuurlijke materialen is. Van de mooie houten snijplanken in de keuken, tot de onderzetters op de salontafel. De vrouwen leven zo duurzaam mogelijk en schrijven hier over op hun blog Emma + John.

img_2955-bewerkt

Leven zonder plastic

Deze manier van leven houdt voor hen ook in dat ze de levensmiddelen en spullen voor het huishouden zo veel mogelijk zonder verpakking kopen. In de badkamer vind je hier dan ook geen plastic shampooflessen. “We komen graag bij winkels zoals De Nieuwe Graanschuur in Amersfoort. We vermijden materialen zoals plastic.”

Het was inspirerend om te zien hoe je met creativiteit je huis zo leuk (en duurzaam) kunt inrichten. Jessie en Nicky, geniet lekker van jullie heerlijke huis!

Deze blog is geschreven door Daniëlle Elings. De foto's zijn gemaakt door haar en de bewoners. Naast bloggen voor Wonen in regio Amersfoort, heeft Daniëlle haar eigen blog kunstigwonen.nl en blogt ze voor Kus uit Amersfoort.

Ontmoet ook andere inwoners.

Jouw huis in de spotlights?

Ben je of ken je iemand met een bijzonder huis ? Heb je bijvoorbeeld een loft of (verbouwde) boerderij? Of heb je je huis ingericht met design, kunst of hele andere verzamelingen? Of woon je in de gezelligste buurt? Onze blogger Daniëlle komt graag bij je langs om hier over te praten en foto's te maken! Aanmelden kan via wonenin@amersfoort.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen