Binnenkijken bij Kostas & Nynke in het Eemkwartier

Het appartement van Kostas en Nynke in Amersfoort is modern, ruim en vol leuke hoekjes. Het uitzicht is geweldig: ze kijken uit over de boten, zien de Koppelpoort, de ophaalbrug en de oude Prodentfabriek. Ik mocht binnenkijken in dit unieke huis!

Het gebeurt niet vaak dat je in een huis binnenkomt dat op het eerst gezicht ‘normaal’ is, maar binnen een wauw-gevoel geeft. Dat is het  geval bij Nynke en Kostas. Zij wonen aan de Eemhaven in Amersfoort.

Nynke is opgegroeid in Amersfoort: "Tijdens onze studie woonden we in Breda en Utrecht. Een paar jaar geleden kwamen we hier terug."

Foto: Laura van Leijenhorst
Foto: Laura van Leijenhorst
Foto: Kostas Brejaart
Foto: Kostas Brejaart

Een droom die uitkwam

Ze woonden toen in een ruim appartement in de Nieuwstraat: hartje centrum. Het was een fijn huis met originele details, maar het was tijd voor een nieuwe stap. Nynke vertelt: "In dat huis deelden we nog ruimtes en we wilden graag een huis voor onszelf. Het liefst weer in het centrum van Amersfoort, maar ook met het gemak van parkeren." Die droom kwam uit. Ze kregen de kans om een nieuwbouwappartement te kiezen in een nieuw gebouw in het Eemkwartier. Het leek ze geweldig om aan het water te wonen.

Nynke is orthopedagoog en Kostas is net klaar met zijn studie Culturele Antropologie. Hij werkt bij het in Amersfoort erg bekende Coffee Corazon. Dat is vanaf de Eemhaven makkelijk te belopen of -fietsen.

Onderweg maakt Kostas de mooiste foto’s in het ochtend- en avondlicht. Zijn foto’s zijn vaak te bewonderen op de Instragram van Amersfoort.

"Je zit heerlijk licht"
Het appartement beviel meteen, maar moest nog wel even echt 'Nynke en Kostas' worden. Ze konden bij de bouw keuzes maken, zoals een deel van de ruimte gebruiken voor een groot balkon. Het stel koos daar niet voor. Kostas is daar blij mee: "De keuken heeft nu een leuk hoekje. Je zit hier heerlijk licht." Aan de muur hangen reisfoto's van over de hele wereld. Samen met authentieke accessoires, zoals beelden en planten, straalt het huis eigenheid uit.

Foto: Laura van Leijenhorst
Foto: Laura van Leijenhorst
Foto: Laura van Leijenhorst
Foto: Laura van Leijenhorst

Koffie, uit eten en dansen in Amersfoort
Het resultaat mag er absoluut zijn. Nynke: "We vinden het heerlijk om hier mensen te ontvangen. Veel van onze vrienden wonen in Amersfoort. We kunnen hier vandaan alle kanten op. Zo drinken we graag een koffie bij Livingstone Coffee. We eten graag bij Hete kolen of C’est tout. Ook het Griekse restaurant Pallas Athene aan de Krommestraat is een favoriet. Kostas is half Grieks en heeft dan het gevoel even in Griekenland te zijn." Dansen in Miles doet het stel ook graag, net als boulderen in de klimhal achter het station.

Voorlopig genieten Kostas en Nynke hier intens. En ik begrijp waarom!

Deze blog is geschreven door Daniëlle Elings. De foto van Kostas en Nynke heeft ze ook gemaakt. Naast bloggen voor Wonen in regio Amersfoort, heeft Daniëlle haar eigen blog kunstigwonen.nl en blogt ze voor Kus uit Amersfoort.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief-wonen