Binnenkijken bij Lisanne & Michael in Schothorst

Michael en Lisanne wonen sinds een jaar in een prachtig rijtjeshuis in de wijk Schothorst en genieten daar van het ‘dorpse’ gevoel. Lisanne studeert voor interieurstyliste en dat werd bij binnenkomst gelijk duidelijk. Er was geen hoekje dat ik niet wilde vastleggen op camera. Kijk en lees je mee?


Waarom Schothorst? Michael woont hier al zijn hele leven en wilde daar graag blijven. Lisanne komt uit Hoevelaken, maar wilde wel graag centraler wonen. Amersfoort was voor haar wat minder bekend. Ze vertrouwde volledig op Michael en daar is ze heel blij mee. “Amersfoort ligt centraal en we zijn zo op de fiets in het centrum. Dat deed ik vanuit Hoevelaken minder snel.”

wonen-schothorst

Lisanne: “Ik zeg ook altijd als ik naar de winkels ga: ‘ik ga even naar ’t dorp.’ Dan moet Michael altijd lachen."

straat-schothorst

Het gevoel van een dorp
Schothorst voelt als een dorp op zich en dat spreekt het stel heel erg aan. Lisanne: “Ik zeg ook altijd als ik even naar de winkels ga: ‘ik ga ff naar ’t dorp.’ Dan moet Michael altijd lachen. Ook de wijk bevalt ze bijzonder goed. “In onze vorige woning zeiden we alleen gedag tegen de buren. Hier gaat het contact veel gemakkelijker. Iedereen spreekt elkaar aan voor een leuk praatje en is echt geïnteresseerd. Dat was in het begin wel even wennen, maar daar hebben we onze weg snel in gevonden. Tijdens de verbouwing kwam iedereen even kijken en een praatje maken. We kregen bossen bloemen of verse jus voor tijdens het klussen. Ontzettend lief!”

Droomhuis
Toen ze het huis voorbij zagen komen op Funda had het stel direct een goed gevoel. Dat werd bevestigd tijdens de bezichtiging. De tuin op het zuiden en aan het water, de carport en de vele mogelijkheden gaven de doorslag. “We hebben alles gelijk naar onze eigen smaak verbouwd en geschilderd. De badkamer (met rainshower) en keuken, het schilderwerk binnen en de vloeren. De achtertuin en voortuin hebben we het afgelopen jaar laten doen. Het buiten schilderwerk gaan we aankomende zomer aanpakken. “We vinden het mooi als alle kozijnen donker van kleur worden. Dat geeft zo’n luxe uitstraling.”

Eigen smaak
De stijl van Lisanne en Michael vooral te omschrijven als industrieel, waarin Scandinavische elementen terug komen. Stoer, met veel zwart-wit in combinatie met diepe kleuren, zoals groen en blauw. Inspiratie hadden ze genoeg. Lisanne heeft een Instagram-account gericht op interieur. Als ze een leuk idee heeft, overlegt ze dit altijd. Lisanne: “Ik vind het belangrijk dat het echt van ons samen is. Gelukkig hebben we allebei dezelfde smaak. Dat maakt het een stukje makkelijker. De basis is rustig en daardoor kan ik los met accessoires. Dat wordt ook tot op het irritante aan toe vaak veranderd.” De persoonlijke spullen maken van het huis een thuis. Zoals het buikkastje die van Lisanne haar opa en oma is geweest een oude camera van opa, maar ook herinneringen van vakanties van hen samen. Waaraan Michael lachend toevoegt: "en de Playstation!"

12-klein

“‘s Ochtends horen we de eendjes kwaken vanuit ons bed. Dat geeft zo’n gevoel van vrijheid.”


9-klein

In de toekomst willen ze nog graag uitbouwen, waarbij ze hoge ramen in de serre deuren willen zetten zodat er nog meer licht binnenkomt. "Als het dan lekker weer is, kunnen we de deuren helemaal open gooien." Maar voor nu zitten ze hier nog prima. "'s Ochtends horen we de eendjes kwaken vanuit ons bed. Dat geeft zo’n gevoel van vrijheid."

Een gezellige stad

Het stel is graag te vinden in het centrum van Amersfoort. "Het is echt een gezellige stad en er is van alles te doen voor jong en oud. "

"Er poppen ook continu leuke nieuwe restaurantjes en winkels uit de grond. We vinden het heerlijk om te winkelen en terrasjes te pakken." Zo lunchen ze vaak bij Vyssotski. "Ze hebben er lekkere broodjes en je zit er zo gezellig als het lekker weer is." Doordeweeks sporten ze allebei en brengen ze tijd door met vrienden en familie. Ook is het stel altijd in voor een leuk festival en dromen ze van nog meer mooie reizen maken. "Af en toe is dan gewoon thuis zijn met elkaar heerlijk."

Deze blog is geschreven door Laura van Leijenhorst. Ze maakte ook de foto's.

lisanne-schothorst
2-klein
3-klein
17-klein
14-done

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen