Binnenkijken bij Milja & Dennis in Vathorst

Elke keer als ik een blog schrijf ben ik benieuwd wat ik ga zien bij binnenkomst. Vooral als een huis er van buiten al zo leuk uitziet als dit huis in oude Engelse stijl. Bij binnenkomst in dit huis in Vathorst spat de liefde voor wonen er meteen af. Wat is het licht en ruim!

Bewoners: Milja, Dennis en hun twee dochters Noelle & Gaby
Waar: Vathorst
Soort huis: twee-onder-een-kap in Engelse cottagestijl
Woonoppervlakte: 160 m2
Bijzonder: mix Scandinavische, Engelse en Ibizastijl

Milja en Dennis kennen elkaar 19 jaar. Tien jaar lang woonden ze in Nieuwland, en in mei dit jaar kwamen ze hier. Milja: "We wonen met veel plezier in Amersfoort Noord, maar wilden wel wat groters. Dit huis was precies wat we zochten. We vielen meteen voor de ruimte en de woonkamer waar je heerlijk op de grote tuin kijkt. We hebben 'm meteen aangelegd, zodat we er afgelopen zomer al van konden genieten.

Achter het huis in een besloten hofje. Onze meiden zijn al wat ouder, maar voor kleine kinderen is het heel veilig om daar buiten te spelen. De buurt is erg leuk en de winkels en de sportvelden zijn vlakbij."

Scandinavisch met een vleugje Ibiza

Het huis is ‘kaal’ opgeleverd en er is lang geklust om het te maken zoals het nu is. ‘We kozen een mooie witte keuken met een bar, om ‘s ochtends lekker koffie aan te drinken. We wisten dat we onze stijl, een mix van Scandinavisch met een vleugje Ibiza, ook in dit huis wilden houden. De kleuren zagen we al helemaal voor ons. We kozen heel bewust voor lichtgrijs en houttinten. Dat geeft dat Scandinavische gevoel, maar is ook stoer. Met dat alles in gedachten zijn we alles gaan inrichten."

Schilderij van de Onze Lieve Vrouwetoren

Het huis is een mix geworden van verschillende lichte kleuren met een veel wit voor de frisheid.

img_6136
img_2741

In het grote schilderij in de huiskamer zit een vleugje roze. En die kleuren komen bij de kamers van de meiden ook terug. "Het is leuk om te zien hoe goed de zachte tinten aansluiten bij de robuuste materialen die we gebruiken. Het beton voor de vloeren, de houten tafel, robuuste apothekerskast en de grote grijzen bank." Ook zie je dat in oude houten deuren die ze plaatsten.

"Dit stoere gevoel wordt extra benadrukt door de oude spulletjes die we hebben. Deze vintage items zijn voor ons heel waardevol. De oude camera bijvoorbeeld, is nog van mijn opa geweest. Het schilderij met de Onze Lieve Vrouwetoren van Amersfoort vond mijn moeder op hun zolder en wij mochten het hebben."

Allure & karakter met designstoelen

Toen ze gingen verhuizen kochten ze weinig nieuwe spullen. ‘We hebben veel spullen uit onze vorige huis meegenomen. Eigenlijk hebben we bijna niets nieuw gekocht. Door de goede basis komt het hier prima tot zijn recht.

De designstoelen geven het huis nog meer allure en karakter. De lampen en accessoires hebben het zonnige Ibizagevoel. Samen met de warme, wollen dekens die hier en daar liggen, de familiestukken en de vele foto’s, voelt dit voor ons als een warm familiehuis. Het heeft een leuke mix van stijlen, maar het blijft rustig."

img_2756
img_6156
img_2750

Wat een onwijs leuk huis is dit. Ik wens jullie hier heel veel woonplezier!

Deze blog is geschreven door Daniëlle Elings. De foto's zijn ook door haar gemaakt. Naast bloggen voor Wonen in regio Amersfoort, heeft Daniëlle haar eigen blog kunstigwonen.nl en blogt ze voor Kus uit Amersfoort.

Ontmoet ook andere inwoners.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen