Binnenkijken bij Nanda & Bucko in het Soesterkwartier

Bucko (30) en Nanda (28) kochten een huis in het Soesterkwartier en willen hier voorlopig niet meer weg. Een nieuwbouwhuis met tuin in een gemoedelijke wijk en op loopafstand van het station en centrum. Wat wil je nog meer?

Samenwonen in Amersfoort

Dat Amersfoort de thuisbasis is geworden van het stel is niet gek. Beide zijn opgegroeid in dorpen rondom Amersfoort, maar waren wel altijd in de stad te vinden. Bucko: “Alles bevond zich in Amersfoort, behalve mijn bed.” Nanda: “We begonnen in een huurappartement in het Vermeerkwartier tegen de Stadsring aan. Die plek ontgroeide we, maar de stad beviel ons prima. Toen kwamen we terecht in het Soesterkwartier. Daar huurden we een aantal jaar een huis in de bloemenbuurt.”

“We zagen ons hier direct wonen en dachten: 
hier moeten we voor gaan!”

Het Soesterkwartier staat bekend om het volksbuurtkarakter, maar verandert langzaam door de toename van tweeverdieners en jonge gezinnen die hier zich steeds meer vestigen. Het volkse is juist iets wat het stel trekt. “Er wordt vaak een praatje gemaakt in de voortuin, dat zorgt voor spontane gezelligheid. Je voelt je er gelijk thuis en het geeft ook een veilig gevoel.”

1-klein
9-klein

Liefde op het eerste gezicht

Toen ze op zoek gingen naar een koophuis hebben ze een aantal woningen bezichtigd, maar dit huis voelde als liefde op het eerste gezicht. Nanda: “We zagen ons hier direct wonen en dachten: hier moeten we voor gaan! We zijn ook in andere wijken gaan kijken, want een vrij nieuwe woning had wel onze voorkeur. Nieuwbouw en op loopafstand van het centrum, bleek een hele opgave te zijn, maar het is ons gelukt! Nog elke dag zijn we blij met onze keuze.”

Naast het gevoel, gaf de locatie de doorslag. In de buurt van de oude binnenstad en het station. Bucko werkt in Utrecht en staat in 6 minuten lopen op het perron.

Maar ook de Soesterduinen, de bioscoop Pathé waar ze een unlimited pas hebben en het Eemplein is dichtbij. Daarnaast houden ze ook erg van gezelligheid en vrienden over de vloer. Bereikbaarheid was dus ook een must.

6 maanden lang fantaseren

Na het moment van tekenen, duurde het nog een half jaar voordat ze de sleutel kregen. Bucko: “In die tijd hebben we zoveel gefantaseerd over wat we er allemaal mee konden doen en hoe we het wilde inrichten. Het werd echt ons huis dus we konden er alles mee doen wat we wilden.” Na ontvangst van de sleutel is er eerst verbouwd. De hal is eruit gehaald en het toilet verplaatst om meer ruimte te creëren. En het wenslijstje is nog niet leeg. “Wij dromen van een nieuwe keuken, een lichtkoepel in de uitbouw en de tuin willen we nog aanpakken, maar we doen alles in fases. We hebben al voorpret met het maken van die plannen.”

Eindeloos combineren

Over de inrichting hebben ze geen ruzie hoeven te maken. Ze hebben stap voor stap geïnvesteerd in duurzamere meubels. “We kwamen van onze ouders af en begonnen dus met niks. Ikea is een fijne basis en daarvandaan kan je eindeloos combineren met andere merken. Langzaam kreeg alles in huis een persoonlijke touch.” De bank is toch wel favoriet. “Heerlijk om hier lekker te lezen na een lange dag, een filmpje te kijken of met vrienden te borrelen.“

2-klein
4-klein
“We zijn echt geïnspireerd door onze reizen.”

De woonstijl van het stel is te omschrijven als een mix van industrieel en bohemian met een vintage touch. “We zijn echt geïnspireerd door onze reizen.” De woning staat vol met prachtige vondsten uit verschillende landen, maar ook met vintage accessoires uit de kringloopwinkels die Nanda graag bezoekt. Nanda: “Ik heb wel eens spontane aankopen die Bucko niet zo leuk vindt, maar meestal pakt het wel goed uit en anders verkoop ik het weer op Marktplaats.” Bucko: “Ze weet wat ik leuk vind. Af en toe probeert ze die grens op te zoeken, maar spullen met spreuken komen er niet in!”

Bucko: “Door mijn werk heb ik veel geleerd over het belang van licht, kleur en gebruik van ruimtes.” Bucko werkt bij Mr Beam, een animatiestudio gespecialiseerd in projecties. “We creëren shows voor onder andere live-events, musea en lichtfestivals. Deze kennis heb ik geprobeerd toe te passen in ons eigen huis.”

“Vrienden noemen het hier wel eens een mini-
museum.”

“De persoonlijke spullen maken het huis toch wel echt ons unieke plekje."

3-klein
7-klein

"De verzameling camera’s, de koffer van mijn oma, de Chinese kast en de vondsten van onze reizen zoals de boeddha van 17 kilo lavasteen, zijn echt onvervangbaar. Er zit vaak een verhaal achter onze spullen. Vrienden noemen het hier wel eens een mini-museum.”

Nanda werkt in de kinderopvang en fotografeert daarnaast graag en dat zie je terug in het huis. Zo hangt er boven de bank een prachtige foto die ze geschoten heeft in Hangzhou, China. Er is ook nog ruimte voor een fotostudio op zolder. “Wie weet wordt die droom binnenkort wel werkelijkheid.”

Favoriete plekjes in Amersfoort

Dat het stel niet meer weg wil is duidelijk, maar wat maakt Amersfoort nou zo leuk? “Het leukste van Amersfoort is dat je steeds nieuwe plekjes ontdekt. Ook de evenementen die hier steeds meer georganiseerd worden zoals Into the Woods, Lepeltje Lepeltje en Record store day zijn leuk om te bezoeken. Andere favoriete plekjes van Nanda en Bucko:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen

Video ▻ Is wonen in het Soesterkwartier iets voor jou?