Liefde voor blauw

Bewoners: Sophie, Roland en hun drie kinderen: Zoë, Romijn en Joppe

Waar: Vathorst

Soort huis: modern herenhuis, nieuw toen het gezin het kocht

Woonoppervlakte: ca. 240 m2

Bijzonder: veel licht, ruimte en .. blauwtinten

Een ding is zeker in het huis van Sophie en haar gezin in Vathorst: blauw is hun kleur. ‘Er zijn zo veel verschillende tinten en het past altijd bij elkaar’. Je ziet de liefde die in de aankleding van het huis is gestopt. Het resultaat is een heerlijk gezinshuis dat kleurrijk en verrassend is en vooral ook heel warm en gezellig aanvoelt. Ik mocht binnenkijken in dit leuke huis!

‘Zo’n tien jaar geleden woonden we in Hoogland en met een groot gezin in wording, wilden we graag meer ruimte. In Vathorst zagen we dit type huizen. We waren meteen verliefd. Jammer genoeg was van dat project alles al verkocht, maar er zou nog een blok komen. Zo vonden we ons huis.

Het voelt hier een beetje als een dorp; bijna elk huis in de buurt is weer anders en we kennen veel mensen. Zomers schuiven we geregeld bij elkaar aan voor een BBQ of borrel. De winkels zijn vlakbij.

Ook het vele water maakt het wat landelijk: je kunt hier gemakkelijk een bootje neerleggen en naar de randmeren varen. En de huizen hebben hier diepe tuinen. Maar het was vooral de indeling van het huis die we erg leuk vonden. Die is heel speels, met heel veel woonlagen’.

straat-in-vathorst
eetkamer

Vanaf het begin wist Sophie dat ze veel blauw in huis wilde. Als kind was dat al haar lievelingskleur. Met een man die een verfgroothandel heeft, was het makkelijk om de juiste tinten te vinden. Als je op de begane grond de woonkeuken binnenstapt zie je de liefde voor de kleur meteen. ‘Het nachtblauw van de muur vonden we meteen al mooi en deze verveelt nog steeds geen moment! En alles wat je tegen dat blauw aan zet, is heel sprekend omdat het goed afsteekt. Omdat we veel lichte en moderne spullen hebben, staat dat heel mooi en fris.’

‘Ons huis is een splitlevel en heeft daardoor acht woonlagen en ruime, vierkante kamers. Dat maakt dat je nog eens wat kunt veranderen. De grote hoekbank in de huiskamer heeft al op verschillende manieren gestaan. En de eetkamer beneden heeft pas een make-over gehad. We hebben bij de tafel een bank op maat laten maken. Hierdoor kunnen we, ook met vrienden erbij, royaal zitten’. Roland en Sophie wilden graag dat iedereen zijn of haar eigen plek in huis heeft. ‘We leven hier met z’n vijven en passen het huis aan als dat handig is. De kinderen zijn veel te vinden in de gamekamer die vroeger de speelkamer was. Hier staan ook onze pc’s. De kinderen chillen of spelen ook veel op hun eigen kamers. We hebben nog plannen voor het maken van een extra douche en misschien verandert het dakterras aan de zijkant van het huis op een dag in een serre. Ik vind het heerlijk om te veranderen en met verf, behang of kussens een nieuwe sfeer te creëren.

Zo groeit het huis met ons mee. Mijn dochter neemt het gevoel voor styling al aardig over en maakt in haar kamer mooie hoekjes’. De woonlagen zorgden in het begin nog wel eens voor spierpijn door al het traplopen, vertelt Sophie aan mij, maar dat is al lang voorbij. Daar kan ik me wat bij voorstellen. Maar ondanks of juist dankzij de hoogte is dit een heerlijk huis!

Lees meer persoonlijke verhalen op deze website of laat je rondleiden door bewoners in hun stad of wijk.

splitlevel
zoe-aan-huiswerk

Dit blog is geschreven door Danielle Elings die ook de prachtige foto's maakte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen