Binnenkijken bij Jodocus & Karlijn in Vathorst

Jodocus en Karlijn wonen Vathorst, waar ze het erg naar hun zin hebben. Doordat zij de eerste bewoners van hun nieuwe huis zijn, hebben ze alles naar hun eigen smaak kunnen indelen en inrichten. Ze houden van de Scandinavische woonstijl met kleurrijke accessoires. Onze blogger Fleur Smit was nieuwsgierig en nam, gewapend met haar camera, een kijkje in het huis.

Van de binnenstad naar Vathorst
Karlijn heeft, voordat het stel naar Vathorst kwam, eerst in de binnenstad van Amersfoort gewoond: "Het gemak van de stad was erg relaxed, vooral omdat we daar binnen twee minuten aan een wijntje op één van de leuke pleintjes zaten. Daar hebben we in het begin wel aan moeten wennen, maar nu we in Vathorst wonen, gaan we alsnog regelmatig even de stad in."

portret
bloemen

Wat maakt Vathorst een fijne wijk? Jodocus en Karlijn vinden vooral de bereikbaarheid belangrijk, omdat ze voor hun werk veel op pad zijn. Karlijn: "Daarnaast wonen niet alle familie en vrienden in de buurt, dus dan is het super dat je binnen vijf minuten op de snelweg zit! Ook het station is ideaal. En ondanks dat het een grote wijk is, staan er veel verschillende huizen. Deze projecten maken het erg afwisselend. Je hebt hier ook veel leuke winkels, zelfs een Ikea en Loods 5 om de hoek. Wel missen we de horeca nog in de wijk."

Een paar maanden geleden zijn Jodocus en Karlijn verhuisd van De Laak naar ’t Veenhof, een wijkje met zo'n 45 woningen in jaren '30-stijl. "De mensen hier in de buurt kennen elkaar en daarom is het een klein buurtje in het grote Vathorst geworden. Toen we hier kwamen wonen gaf dat ons meteen een fijn gevoel."

Nieuwbouw in een jaren '30-jasje
Het huis is lekker ruim en heeft het stel kunnen vormgeven zoals ze dat zelf wilden. Al vanaf de bouw. Karlijn: "Zo hebben we ervoor gekozen om achter in het huis een woonkeuken te plaatsen en de zithoek wat knusser te maken. Op de zolder hebben we zelf een indeling gemaakt waardoor we optimaal gebruik maken van de ruimte." In de nieuwbouwwoning vind je ook verschillende details die verwijzen naar de jaren '30, zoals de hoge plafonds beneden en de glas in lood-ramen.

De Scandinavische woonstijl heeft het stijl geïnspireerd bij de inrichting. Karlijn vertelt dat Jodocus een half jaar in Stockholm gestudeerd heeft: "Daar is het idee voor deze woonstijl begonnen, denk ik. Al ben ik wel degene die het erg leuk vindt om met de inrichting van het huis bezig te zijn."

keuken3
plant

"Ik raak vooral geïnspireerd door Instagram en leuke woonwinkels. De Scandinavische stijl straalt rust uit, die we combineren met unieke kleurige items, zoals het behang, mooie bloemen en kussens. Ook hebben we een lamp op de vloer liggen die ’s avonds een leuk patroon op de muur geeft."

Bijzondere plek: de Mariënhof
Jodocus en Karlijn zoeken regelmatig de binnenstad van Amersfoort op. Voor ontbijt of een lunch, maar ook om 's avonds te dineren of een borrel te drinken. Ze komen bijvoorbeeld graag bij Corazon Bakery: "Je kunt daar ontbijten of een lekkere koffie met zelfgemaakt gebakje eten. Ook de ideale plek om iets lekkers mee naar huis te nemen!"

Een speciale tip van de twee is de Mariënhof, met daarbij Zuster Margaux en Buuf in de Serre. Voor Karlijn een bijzondere plek: "Ik heb zelf ruim drie jaar voor de Mariënhof gewerkt. Het is een unieke locatie waar achter de kloostermuren veel historie verborgen ligt. Je kunt er nu genieten van de lekkerste wijnen of zelfgemaakte taarten."

"Heel af en toe rijden we naar Friteshuis Van Gogh om écht lekkere frietjes te eten. Het straalt er vanaf dat de mensen hier met plezier werken en er wordt iedere keer een nieuw recept bedacht."

En 'last but not least': in Vathorst zit de volgens het stel de leukste bloemenwinkel, namelijk Bijzonder Bloemen. "Dé plek voor als je, de naam zegt het al, bijzondere bloemen wilt kopen of iets anders leuks voor in je huis", zegt Karlijn. Ze kopen hier altijd mooie bossen om gezelligheid en kleur in huis te halen.

Evenementen, markten en festivals
Breng je een bezoekje aan Amersfoort, dan raden ze een rondvaart over de Amersfoortse grachten aan. "Bekijk Amersfoort eens vanaf het water. Hierdoor zie je veel mooie plekjes en ondertussen wordt er van alles over de stad verteld. Maar leer Amersfoort ook kennen door evenementen, markten en festivals in te bezoeken. In de zomermaanden wordt er ontzettend veel georganiseerd en ook daardoor is Amersfoort uniek."

zithoek

Karlijn en Jodocus wonen nu 5 maanden in hun nieuwe huis en voelen zich al helemaal thuis: "Het is heerlijk om ’s avonds thuis te komen en in het weekend gezellig met familie of vrienden rondom het kookeiland te eten of borrelen. Binnenkort gaan we aan de slag met de tuin, zodat we in de zomer lekker buiten kunnen zitten. Je raadt het al, uit dit huis gaan wij niet snel meer weg!"

Deze blog is geschreven door Fleur Smit. De foto's zijn ook door haar gemaakt. Naast bloggen voor Wonen in regio Amersfoort, heeft Fleur haar eigen lifestyle-blog Fleur Sophia.

Ontmoet ook andere inwoners.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief-wonen