Binnenkijken bij Marco en Helma in Hoogland

Bewoners: Marco en Helma, zoon & dochter
Waar: aan de golfbaan
Soort huis: vrijstaand
Bijzonder: aan bijna alle kanten uitzicht op de ‘green’

Ik mocht binnenkijken in een huis op een heel bijzondere plek: pal aan de golfbaan. "Dit huis kwam op ons pad en we genieten van elk moment dat we hier mogen wonen", vertelt Helma. Het huis ligt geweldig en ook van binnen is het er heerlijk door alle kunst.

"Wij komen oorspronkelijk niet uit Amersfoort. We woonden wel een tijd in Nieuwland. Na wat omzwervingen kwamen we hier terecht. Marco is een echte horecaman en zelf deed ik een scala aan beroepen: van werkbouwkundige en kunstenaar tot serveerster." De baan bij de grote restaurantketen bleek een gouden greep: daar ontmoette ze Marco. "Drie jaar geleden konden we via via dit huis huren. We dachten flink na. Wat zou het leuk zijn om hier te wonen! We houden van kamperen en hier is het alsof je buiten woont.

2017 02 01 Hoogland Kunst-2834-klein
2017 02 01 Hoogland Kunst-2817-bewerkt kopi+½ren-klein

Samen dokterden we een plan uit. Met een huurder konden we hier prima wonen." Zo begon er een nieuw leven in de groene omgeving.

Beebox
Dat Helma veel interessante mensen kent, wordt me al snel duidelijk. Zo kwam ze boer en filosoof Jan Huijgen tegen, die de Beebox wilde starten. Een krapkrat vol verse ingrediënten voor maaltijden aan huis. Handig, duurzaam (alles is biologisch) en ideologisch: de Nederlandse boeren krijgen een goede prijs. Helma wilde de box graag in de regio Amersfoort introduceren. Duurzaamheid is duidelijk een rode draad door hun leven.

Helma vertelt: "De box staat voor wat ik belangrijk vind. En dat zie je ook in ons huis. Bijna alle meubels ‘hebben ervaring’ en met onze Art4Earth Gallery en Airbnb komt het ‘groene’ samen met mijn andere passie: kunst."

Huis met mogelijkheden

De luxe van een groot huis is dat er kamers genoeg zijn. Er is een fitnessruimte, atelier en het stel verhuurt drie kamers als 'Artbnb'. Waaronder de grootste ruimte, de loft. "Het huis heeft een volledig eigen stijl. Overal is het uitzicht geweldig. We krijgen gasten van over de hele wereld. Vaak mensen die dichtbij Amsterdam willen zitten, die we aanraden om ook zeker een dagje Amersfoort te doen. De reacties op onze stad zijn altijd lovend."

Persoonlijk
Overal in het huis voel je de passie voor duurzaamheid en kunst. De tuin biedt volop mogelijkheden voor slapen in de open lucht.

2017 02 01 Hoogland Kunst-2823 kopi+½ren-klein
2017 02 01 Hoogland Kunst-2825 kopi+½ren-klein

En wat dacht je van marshmallows roosteren tot in de late uurtjes, of losgaan op de trampoline in de tuin?

Het resultaat is één en al sfeer en gastvrijheid. Helma en Marco willen graag dat mensen zich thuis voelen. "We vinden het heerlijk om hier mensen te hebben. Hier is ruimte voor een praatje en de rust om te ontspannen. Zo staat er een grote boekenkast en is er genoeg plek om heerlijk te zitten. We genieten hier enorm en onze gasten gelukkig ook."

Deze blog is geschreven door Daniëlle Elings. De foto's zijn gemaakt door Corine Marchal. Naast bloggen voor Wonen in regio Amersfoort, heeft Daniëlle haar eigen blog kunstigwonen.nl en blogt ze voor Kus uit Amersfoort.

Ontmoet ook andere inwoners.

Jouw huis ook in de spotlights?

Ben je of ken je iemand met een bijzonder huis ? Heb je bijvoorbeeld een loft of (verbouwde) boerderij? Of heb je je huis ingericht met design, kunst of hele andere verzamelingen? Of woon je in de gezelligste buurt? Onze bloggers komen graag bij je langs om hier over te praten en foto's te maken! Aanmelden kan via wonenin@amersfoort.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen