Binnenkijken bij Simone & Cees aan de Leusderweg

Toen Simone met haar vriend ging samenwonen, wist ik al zeker dat het een leuk huisje zou gaan worden. Dit stel heeft smaak! Het was donker en grauw op de dag dat ik foto's ging maken van het appartement, maar daardoor hebben ze wel een krachtige en stoere uitstraling gekregen. Kijk mee!

Sinds vier maanden woont Simone samen met haar vriend op de Leusderweg. Het is een drukke, maar gezellige winkelstraat. Simone: "Alles is op loopafstand omdat we zo centraal wonen. Het is heel fijn om de deur uit te lopen en alles om je heen te hebben. Ook ben je binnen zes minuten in de binnenstad. Ideaal!"

De buurt bevalt het stel goed. Ondanks dat de Leusderweg een drukke straat is, kun je er gratis parkeren. Simone vindt er altijd wel een plekje: "Eerst was ik even bang dat de straat te druk voor ons zou zijn, maar dat viel mee.

Simone en Cees woning-28
Simone en Cees woning-17

Ik kijk heel graag, zittend op onze kussentjes die bij het raam liggen, naar buiten. Het is heerlijk om mensen te kijken en er gebeurt van alles. In december hebben ze overal leuke lichtjes opgehangen, waardoor het er heel knus uit ziet. Daar hou ik zo van!"

Een eettafel om aan te leven
Simone en Cees werden meteen verliefd op het grote dakterras bij het appartement. Het ligt op het zuiden, wat veel zon betekent. Simone is ook blij met de binnenruimte: "Op de eerste verdieping hebben we een woonkamer, eetkamer en een klein knus keukentje.

We wilden graag een grote eettafel waar echt aan geleefd kan worden. We houden namelijk erg van avonden samen of met vrienden, waar  hapjes en drankjes bij horen.

Daarbij meteen een tip: zet altijd kaarsjes aan, want daar wordt het zo gezellig van!"

Als we de trap naar boven nemen, vinden we een ruime hal met inbouwkasten. Ideaal voor de ruime garderobe van het stel. Naast de kasten is er een ruime slaapkamer en nog een extra klein kamertje: "Het kleine kamertje is een rommelkamer geworden, maar dat is erg fijn om te hebben. Wat ons appartement zo bijzonder maakt, is dat je van buiten niet ziet dat het best groot en in karakteristieke stijl gebouwd is" vertelt Simone.

Oog voor elk hoekje in huis
En die stijl is duidelijk doorgetrokken in het interieur. Waar halen Simone en Cees hun inspiratie vandaan? Simone: "Vroeger was ik met mijn moeder al op zoek naar leuke accessoires voor in huis.

Simone en Cees woning-4
Simone en Cees woning-21

Als ik een interieurwinkel zie, moet ik naar binnen! Ik heb oog voor elk hoekje in huis en vind het belangrijk en leuk om in te richten.

Uiteindelijk moet mijn huis wel één geheel zijn. Ik heb verschillende stijlen die bij ons passen gemixt. Denk aan de Scandinavische, landelijke en industriële stijl. Zo heb ik gekozen voor lichte kleuren, een grote landelijke bank en een stoere kast en tafel om het weer wat meer industrieel te krijgen."

Combinatie van oude & nieuwe spullen
In het huis van Simone en Cees vind je veel persoonlijke spulletjes. Zowel oud als nieuw. Simone: "Er staat een oude vaas van mijn oma en een grote stoere koffer, die uit de familie van mijn vriend komt.

Dat soort spulletjes tussen alle nieuwe en moderne dingen in ons huis. Ik houd ervan, zo maak je een huis naar mijn mening echt persoonlijk!"

Waarom Amersfoort?

Simone en Cees zijn bekend in de regio Amersfoort: ze hebben altijd in deze omgeving gewoond. Volgens Simone was de keuze daarom niet moeilijk: "Amersfoort ligt centraal, we kennen er veel mensen en het is gewoon een prachtige stad. Wij voelen ons er echt thuis."

Loop je Lekker Burgerlijk binnen, dan zou je het stel wel eens tegen kunnen komen. Maar er zijn meer plekken waar ze graag komen. Simone gaat er graag op uit: "Als ik zin heb in een wijntje, ga ik meestal naar de Bijzaeck. Mijn favoriete interieurwinkels, waar ik toch altijd even naar binnen wil, zijn: Sissy Boy, Lifestyle, Loods 5 en Xenos.

Simone en Cees woning-22
Simone en Cees woning-11

In de winter wordt de stad mooi versierd en in de zomer is er een groot terras op de Hof, waar ik dan meestal te vinden ben.

Als je wilt winkelen of leuk wilt eten en drinken, zit je in Amersfoort dus goed. Ook zijn er genoeg faciliteiten om te kunnen ondernemen. Kortom: ik zou de stad zeker aanraden!"

Deze blog is geschreven door Fleur Smit. De foto's zijn ook door haar gemaakt. Naast bloggen voor Wonen in regio Amersfoort, heeft Fleur haar eigen lifestyle-blog Fleur Sophia.

Ontmoet ook andere inwoners.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen

Video ▻ Is wonen in het Leusderkwartier iets voor jou?