carmen-tva

Carmen heeft tegen al haar vrienden gezegd dat ze ook hier moeten komen studeren!

“Omdat ik ging studeren wilde ik graag ook meteen op kamers. Ik ben gaan kijken bij de open dagen en Amersfoort zag er heel leuk uit, heel gezellig.” En daarom woont Carmen sinds augustus 2015 in Amersfoort  in het studentencomplex Sint Jozef op de Weverssingel, met 5 andere huisgenoten.

Carmen is verhuisd vanuit Lelystad en merkt een groot verschil tussen haar oude woonplaats en Amersfoort. “Lelystad is er natuurlijk nog niet zo lang en iedereen is overal vandaan gekomen. De mensen hebben gewoon nog geen geschiedenis met elkaar.”

Ze vindt Amersfoort echt een stad met een geschiedenis en ze merkt dat het erg bijdraagt aan de sfeer.“Toen ik hier kwam wonen liep ik over straat en opeens zeiden mensen me gedag. En dat terwijl ik ze helemaal niet kende! Dat was heel bizar voor mij, maar daardoor voelde ik me wel meteen heel erg welkom. Ik heb zelfs tegen mijn ouders gezegd: Waarom komen jullie niet in Amersfoort wonen?”

Carmen leert via haar opleiding Creatieve Therapie Beeldend steeds meer mensen kennen. “In het begin kwam het vooral via school, klasgenoten enzo. Maar de laatste tijd merk ik dat ik via andere wegen meer een sociale vriendenkring aan het opbouwen ben.”

Ze heeft tijdens de Amersfoortse Introductie Dagen al veel van de binnenstad en de cafés gezien, maar ze loopt ook graag in haar eentje een rondje door de stad. “Wat ik zo mooi vind aan Amersfoort is dat je aan de gebouwen ziet dat ze allemaal een verhaal hebben.

Het intrigeert mij altijd, omdat ik me afvraag wat er gebeurd zou zijn in het verleden.” Een toeristische activiteit heeft ze nog niet gedaan. Lachend vertelt ze dat het niet echt onder haar interesses valt. “Ik maak liever veel wandelingen, dan zie ik van alles en ik vind het prachtig.”

Carmen moet wel nog wennen aan het fietsen in de binnenstad. “In Lelystad is alles nieuw aangelegd, dus je fietst nooit samen met auto’s op dezelfde weg. Hier doe je dat heel veel, dus dat vond ik in het begin best wel eng.” Ze vindt het wel fijn dat alles lekker in de buurt is en goed bereikbaar, zo ook met het openbaar vervoer. “Het is hier heel simpel en echt goed geregeld met het OV.”

Carmen ziet zichzelf nog een hele lange tijd wonen in Amersfoort. Ze voelt zich al goed thuis, nu ze weet waar ze moet komen en waar de leuke plekken zijn. Ze heeft al tegen haar vrienden gezegd dat ze ook in Amersfoort moeten komen studeren. “Ik probeer gewoon iedereen hier naartoe te krijgen!”.

Ook op zoek naar een nieuw huis?

In regio Amersfoort worden regelmatig nieuwbouwprojecten gestart, vaak met verschillende vrije kavels. Daarnaast is de sociale woning-verhuur op regionaal niveau goed georganiseerd. Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Wonen in regio Amersfoort

Appartement in de binnenstad van Amersfoort? Gezinswoning op een
steenworp van de snelweg? Vrije kavels aan de rand van de Veluwe?
Je vindt het in regio Amersfoort!

Uitgelicht

Zij kunnen het weten

Je wilt vast meer van onze ervaringsdeskundigen ontmoeten. Want wie kunnen je nu beter vertellen over regio Amersfoort dan degenen die er zelf wonen? Lees hun persoonlijke ervaringen op deze website. Luister naar hun verhalen via webinars en open dagen. Laat je rondleiden door hun stad of wijk.

Amersfoort Bewoners

“Het goede leven”

“Je hebt hier alles. Er is veel te doen en ook ontzettend […]

Meer over deze activiteit »
Haven Bunschoten
Bewoners

‘Dit is mijn thuis’

  Zeg je Bunschoten-Spakenburg, dan zeg je vis en voetbal. Maar het […]

Meer over deze activiteit »
Moderne hippies in lelijke eend
Ontdekkers

Moderne Hippies

“Amersfoort heeft me positief verrast. Wat een lieve inwoners!”

Meer over deze activiteit »