“‘Het goede leven’, dat maakt dat we voor Amersfoort vielen”

Jerrie en Lieke (beiden 29) waren toe aan de volgende stap. Ze wilden graag een gezin stichten, maar zagen dat niet zitten op hun stek in Utrecht. In hun zoektocht naar een combinatie van het comfort en de gezelligheid van een stad, met een knus gevoel en gezinsvriendelijkheid, kwam Amersfoort in het vizier.

De stap Utrecht te verlaten was best dubbel. Aan de ene kant een “fantastische stad”, waar ze graag hadden blijven wonen. Maar aan de andere kant ook een hele grote stad, misschien een tikkeltje studentikoos. Bovendien wisten ze al snel dat hun zoektocht daar zou stranden bij een huisje met een kleine tuin, zonder parkeerplaats voor de deur. Daarbij vonden zij de omgeving niet heel geschikt om als gezin te wonen.

20171019_104813
20171019_103938

"Je hebt hier alles"

Omdat ze het dorpse ‘ons-kent-ons’ allebei niet zo kunnen waarderen, gingen ze op zoek naar een stadse omgeving. Een paar jaar geleden waren ze met Amersfoort in contact gekomen via de studie van Lieke. Vooroordelen verdwenen al snel, nadat ze een paar keer samen de stad bezochten. Jerrie: “Ik dacht: dit is eigenlijk Utrecht in het klein. Veel kleiner en veel knusser. Het Utrecht dat ik ken van toen ik 18 was. Maar je hebt hier alles. Er is veel te doen en ook ontzettend leuke horeca!” En dat was voor deze horecaman een belangrijke voorwaarde: “Het stadse gevoel, in combinatie met het dorpse, de vele winkeltjes, een mooie kern en goede horeca. Zeg maar: ‘het goede leven’, dat maakt dat we voor Amersfoort vielen.”

In de oriëntatie op de perfecte woonomgeving zijn ze, na advies van Lieke’s moeder, eerst terecht gekomen bij het Leusderkwartier en Vermeerkwartier. “Beide mooie wijken, maar ook heel gewild en daardoor duurder”, vertelt Lieke.

Het koppel is vervolgens gaan rondrijden en -wandelen door de stad en de verschillende wijken en kwamen toen bij de Sibeliusstraat in de wijk Randenbroek terecht. Jerrie: “We zochten naar een straat of omgeving die heel gezinsgericht is. Ik ben zelf ook opgegroeid in een wijk waar buiten veel kinderen op straat aan het spelen waren. Dat miste ik heel erg in Utrecht. Daar laat je je kind niet zomaar de straat op, je weet niet wat er allemaal rondloopt en er is ook niet veel voor ze te doen. Hier in de vakantie zie je al zoveel kinderen op straat, dat is echt geweldig.” Lieke: “En er zijn met mij nog drie anderen in deze straat zwanger, en dat is ook heel leuk.”

Bij hun zoektocht namen ze een aankoopmakelaar in de arm. Lieke: “Zonder sta je buitenspel.” In de persoon van Ton Hilhorst van Drenth Makelaars vonden ze een fijne sparringpartner met een kritische en realistische blik.

20171019_105142

Jerrie: “We hadden een huis in Soest gezien en ik dacht, daar moeten we voor gaan. Toen hebben we met Ton gebeld en die gaf eerlijk zijn mening, gekeken naar onze situatie en wensen, en toen leek die woning toch niet zo’n goed idee meer.”

"De makelaar weet precies welke biedingen wel of geen zin hebben"

Bij Drenth Makelaars kwam hun huidige woning in de verkoop. Al op de foto’s zagen ze dat dit wel eens hun nieuwe thuis kon worden. “Dit huis is echt wel verrassend. Aan de voorkant denk je ‘een leuke eengezinswoning’, maar kom je binnen dan wordt je verrast door de ruimte en potentie”, aldus Jerrie. “We liepen hier 20 minuten rond en gingen verliefd weg”, vult Lieke aan. Ze moesten echter nog wel vele andere geïnteresseerden aftroeven. Omdat Drenth Makelaars in dit geval de verkopende partij was, schakelden ze de aankoopmakelaar, die hen destijds voor de aankoop van hun huis in Utrecht bijstond, weer in. Deze heeft goed geholpen bij het maken van een berekening, vindt Lieke: “Hij heeft een rekensom gemaakt: ‘na de verbouwing is het zoveel, je kan er voor de verbouwing nog zoveel instoppen, maar dan moet je dáár stoppen met je bod.’ Dat vond ik heel fijn. Gewoon een realistische som, waarmee je niet gelijk met je neus onder water staat.” “Makelaars communiceren met elkaar op bepaalde golflengte. Daardoor weten zij precies wanneer bepaalde biedingen wel of geen zin hebben”, valt Jerrie bij.

Inmiddels heeft het koppel de sleutel, maar er wordt nog veel verbouwd. Over zo’n vijf weken verwachten ze hun eerste kindje en dan moet het toch wel klaar zijn. Lieke en Jerrie kunnen bijna niet wachten om erin te trekken: “de ruimte van dit huis, de tuin op het zuiden, de stad dichtbij, het Park Randenbroek om de hoek: deze plek is echt uniek. En een leuke buurt ook! Elke keer weer als we deze straat inrijden voelt dat zo goed”, zegt Jerrie.

"De buurt krijgt een dikke vette pluim"

Lieke: “De buurt krijgt ook een dikke vette pluim. We hebben zó’n warm welkom gehad: bijna iedereen is een kaartje komen brengen en we horen steeds dat we zo welkom zijn. In Utrecht kenden we alleen onze naaste buren, verder niet.” Jerrie: “Van tevoren kun je alleen maar hopen op zo’n welkom. Het is echt heel leuk dat we nu al zoveel contact hebben!”

Jerrie en Lieke zijn in de zoektocht naar hun woning begeleid door Drenth Makelaars.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief-wonen