“Wij verhuizen naar Amersfoort voor de kinderen”

“Mijn dochter en haar vriend willen niet meer weg uit Amersfoort. Zij hebben het in Vathorst zo naar hun zin.” En daarom rijdt bij Marjo Remkes en haar man binnenkort de verhuiswagen voor. Na 35 jaar in Nieuwegein gaan zij dichter bij de kinderen wonen. Het nieuwe huis staat in Hooglanderveen.

lient-151_marjo-remkes
0062-kerk-hooglanderveen

“Die buurt sprak mij meteen erg aan”, vertelt Marjo. “Het was natuurlijk best een lastige beslissing, want we hebben 35 jaar met veel plezier in Nieuwegein gewoond. Voor sommige mensen zal die 45 kilometer afstand tussen beide woonplaatsen peanuts zijn, maar even een bakje koffie bij elkaar drinken doe je niet zomaar. Dat missen we.

Wij hebben maar één dochter en straks wonen we gelukkig nog maar 2,5 kilometer bij elkaar vandaan. Esther werkt in Utrecht en haar vriend Ronald in Amsterdam. Amersfoort ligt dus  fijn centraal voor hen. En ze hebben het zo naar hun zin in Vathorst.

Dat onze dochter niet meer weg wil uit Amersfoort was voor ons natuurlijk wel een voorwaarde om daar naartoe te verhuizen.”

Huizenjacht

Marjo en haar man keken al een tijdje om zich heen naar een kleinere woning en vooral naar een woning met een kleinere tuin. Toen eenmaal de knoop was doorgehakt en de keuze voor Amersfoort was gemaakt, zijn ze gericht  gaan zoeken en op huizenjacht gegaan. “Zul je net zien,” vertelt Marjo. “Op zondag zouden we op vakantie gaan en de donderdag daarvoor vonden we dit huis in Hooglanderveen.

Het stond te koop bij Drenth Makelaars. Wij maakten kennis met Sander van Dronkelaar en gelukkig kon hij de bezichtiging snel regelen. Eenmaal binnen sprak het huis ons heel erg aan en met 15 minuten viel de beslissing: hier gaan we wonen, dit voelt gewoon goed.”

Enthousiaste makelaar

Marjo: “Een grappige bijkomstigheid was dat Esther en Ronald Sander eigenlijk al kenden, want hij heeft vier jaar geleden de flat van Ronald in Amersfoort verkocht. Het is een enthousiaste makelaar, waarmee we leuk contact hebben. Hij heeft alles snel voor ons in gang gezet. Op donderdag was de bezichtiging, maandag hebben we een bod gedaan en dinsdag hebben we het gekocht. Dat impulsieve, dat past ook wel een beetje bij ons.”

Marjo en haar man zijn bij hun zoektocht naar en aankoop van hun woning begeleid door Drenth Makelaars in Amersfoort.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen

Een greep uit de meer dan 60 NVM-makelaars in de regio

Van Oossanen makelaardij

Utrechtseweg 57
3818 EA Amersfoort
www.vanoossanenmakelaardij.nl

Herbrink Makelaars o.g. BV

Hamersveldseweg 56
3833 GS LEUSDEN
www.herbrink.nl

Woonvast Makelaars

Stadsring 139
3817 BA Amersfoort
www.woonvast.nl

Telman & Van Leeuwen Makelaars

Prinses Julianaplein 72
3817 CS AMERSFOORT
www.telmanvanleeuwen.nl

Margitte Schoof Makelaardij o.g.

Everard Meijsterweg 58- A
3817 HE AMERSFOORT
www.schoofmakelaardij.nl

Buijs Regiomakelaars

Burgemeester Grothestraat 13
3761 CJ SOEST
www.buijsregiomakelaars.nl

Van Baal Makelaardij o.g. B.V.

Westerdorpsstraat 33
3871 AT HOEVELAKEN
www.vanbaalmakelaardij.nl

Deelen Makelaars

Torenstraat 47
3764 CL SOEST
www.deelen.nl

Fundament Makelaars

Fundament Makelaars
3833 LD LEUSDEN
www.fundamentmakelaars.nl

Aankoopmakelaar

kind-op-bank_rechtenvrij_web

Je kunt een makelaar inschakelen om jouw droomhuis voor je te zoeken. Je kunt hem ook inschakelen als adviseur bij het aankopen van een huis.

Met een NVM-aankoopmakelaar heb je een eigen deskundige en iemand die jouw belangen let.  Je kunt vrijblijvend een gesprek aanvragen. Vervolgens kun je het aankoopproces van begin tot einde regelen alleen bepaalde delen.

Verkoopmakelaar

slaapkamer_rechtenvrij_web

Je wilt je huis of woning verkopen? Daar komt heel wat bij kijken. Welke valkuilen zijn er, ben je zelf in staat de onderhandelingen te voeren? Daarom is het handig als je je laat bijstaan door een NVM verkoopmakelaar. Deze bemiddelt en ondersteunt bij de verkoop van jouw huis, komt op voor jouw belangen en zorgt ervoor dat jouw huis voor de beste prijs wordt verkocht.

Taxatie

kamer-wit_rechtenvrij_web

Een taxatie geeft antwoord op de marktwaarde van jouw woning wanneer je een nieuwe woning koopt of u je hypotheek oversluit. Geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur de taxatie doet. Dat kan bij een NVM-taxateur. De taxateur bepaalt de marktwaarde van de woning zoals deze past in de woningmarkt van jouw regio.