manon2

Manon koos voor Amersfoort vanwege haar werk

Wie kan het beste vertellen hoe het is om naar Amersfoort te verhuizen? De kersverse bewoners van de stad natuurlijk. Manon de Jong (26) vertelt over haar eerste woonervaringen in Amersfoort:

Manon de Jong is naar Amersfoort verhuisd vanuit Leeuwarden. Ze woont in een ruime, lichte kamer vlakbij het station met vier huisgenoten. “Het zijn allemaal werkende mensen, dus het is geen studentenhuis, vertelt Manon. Ze heeft voor Amersfoort gekozen vanwege haar werk. Voor haar stage in de evenementenbranche reisde Manon namelijk veel tussen Amsterdam, Hilversum en Amersfoort. “Deze locatie is voor mij perfect. Het is heel fijn om dichtbij het station te wonen.”

Het was voor Manon wel een grote stap om vanuit het hoge noorden naar Amersfoort te verhuizen. “Ergens opnieuw beginnen is altijd lastig, maar wanneer je er genoeg tijd en moeite in steekt lukt het vast om snel nieuwe contacten te leggen.” In Leeuwarden heeft ze een groot netwerk opgebouwd, maar in Amersfoort moet dat nog komen. “Ik moet het hier echt hebben van activiteiten waar ik me in kan mengen. Wanneer je ergens gaat studeren of werken heb je natuurlijk veel sneller aanspraak met collega’s of medestudenten.

Omdat mijn werkplek niet in Amersfoort zelf is, is dat wel iets lastiger, maar ik heb er vertrouwen in.” Om mensen te leren kennen gaat ze naar een sportschool in de buurt. Gelukkig nemen haar huisgenoten haar ook regelmatig mee op sleeptouw. “Ze laten me de stad zien en we hebben een kroegentocht gedaan waardoor ik al op veel plekken in het centrum ben geweest.” Toeristische activiteiten heeft ze nog niet gedaan, al staat de beklimming van de Onze Lieve Vrouwetoren zeker op de planning.

Carrière in regio Amersfoort