"Vathorst biedt rust en ruimte"

Jan Groot en zijn gezin maken zich op voor de verhuizing. Nog voor het eind van het jaar vertrekken Jan (53), Astrid (49), Bjorn (18) en Olav (15) uit Hardenberg en worden zij inwoners van de wijk Vathorst in Amersfoort. De rust en de ruimte die het Overijsselse Hardenberg hen biedt, ruilen ze in voor… "De rust en de ruimte die Vathorst biedt", lacht Jan. "Met als voordeel dat we in Amersfoort veel centraler in Nederland wonen".

“We wilden graag centraler gaan wonen voor ons woon-werk-verkeer en dichterbij familie”, vertelt Jan. Ik werk bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) en moet daarvoor veel in Utrecht zijn. Vanuit Amersfoort scheelt mij dat ruim twee uur reistijd per dag met de trein.

Sprengenberg 26-foto 30
Sprengenberg 26-foto 06

Mijn vrouw Astrid werkt in Wezep. Vanuit Amersfoort scheelt dat een overstap, waardoor ook zij makkelijker naar haar werk reist. Amersfoort was voor ons de eerste optie, want zo centraal gelegen en toch vlakbij de natuur vind je niet snel een woonplaats. Het mooie van de wijk Vathorst is dat het aan de rand van de stad ligt."

Hardlopen in de natuur
Jan en Astrid zijn allebei fanatieke hardlopers en doen dat het liefst in de natuur. Jan: “Hier ben je dichtbij de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en in de polder. Soms zullen we er een klein stukje voor moeten rijden, maar je hebt hier de hardlooproutes in de verschillende mooie omgevingen voor het uitzoeken. Dat spreekt ons erg aan.”

Park van de Tijden
Ook waar de nieuwe woning staat, is het groen. Het huis ligt aan de Sprengenberg in Vathorst met uitzicht op stadspark Park van de Tijden. "Dat geeft het gevoel van rust, vrijheid en ruimte. En dat was ook een voorwaarde, want eigenlijk zijn wij helemaal geen Vinex-mensen. We willen niet midden in de stad wonen. Hier woon je toch in een stad, maar met een park in de achtertuin, dat kilometers doorloopt."

Op de fiets
Om zich te oriënteren vroegen Jan en Astrid raad aan collega’s en vrienden. Die waren enthousiast over Amersfoort en Vathorst in het bijzonder en ook vrienden reageerden positief. Daarna nam het gezin ruim de tijd om de omgeving en het huis te bekijken.

Sprengenberg 26-foto 11
Sprengenberg 26-foto 28

Jan: "We zijn op de fiets gestapt en hebben twee dagen door Amersfoort gereden. De eerste dag nog met het idee dat we een appartement wilden. We hadden een hele lijst van vrijstaande appartementen op zak en vonden ook een geschikt appartement. Toch zijn we de tweede dag ook op zoek gegaan naar een woonhuis. We fietsten eigenlijk letterlijk tegen deze woning aan in Vathorst kun je wel zeggen", aldus Jan. Het huis beviel meteen. Jan: “We gaan bewust al wat kleiner wonen, op de toekomst voorbereid. We willen hier oud worden."

Eigen weg
Voor de vijftienjarige Olav betekent de nieuwe woonplaats ook een nieuwe school."“Daar hebben we een goed gevoel over”, zegt Jan. De oudste zoon Bjorn maakt zijn examenjaar nog op zijn oude school af. Jan: "Die twee zijn flexibel genoeg en weten hun draai wel te vinden. En opnieuw is het voordeel dat we hier centraler in Nederland wonen voor als ze straks hun eigen weg gaan en willen gaan studeren."

Jan en Astrid zijn bij hun zoektocht naar en aankoop van hun woning begeleid door Drenth Makelaars in Amersfoort.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen

Een greep uit de meer dan 60 NVM-makelaars in de regio

Buijs Regiomakelaars Amersfoort B.V.

Arnhemseweg 13
3811 NN AMERSFOORT
www.buijsregiomakelaars.nl

Makelaardij De Parel B.V.

Wervershoofstraat 164
3825 LL AMERSFOORT
www.makelaardijdeparel.nl

Eerenbeemt Makelaardij

Dorpsstraat 1
3931 ED WOUDENBERG
www.eerenbeemtmakelaardij.nl/

Buijs Regiomakelaars

Burgemeester Grothestraat 13
3761 CJ SOEST
www.buijsregiomakelaars.nl

Van Hell Makelaars

Korte Bergstraat 10
3811 ML Amersfoort
www.vanhellmakelaars.nl

makelaarshuis Klein Hofmeijer

Daltonstraat 38
3817 VB AMERSFOORT
www.makelaarshuiskleinhofmeijer.nl

Kruithof Makelaardij

Berkenlaan 44a
3828 BR HOOGLAND
www.kruithofmakelaardij.nl

Adéro Makelaardij

Hamseweg 54B
3828 AE HOOGLAND
www.adero.nl

Van Baal Makelaardij o.g. B.V.

Westerdorpsstraat 33
3871 AT HOEVELAKEN
www.vanbaalmakelaardij.nl