wander-ba

"Ik heb hier echt mijn plekje gevonden"

Wander Boxen verhuisde in 2014 van Hilversum naar Amersfoort. “Mijn werk bevindt zich in Amersfoort, dus de keuze was makkelijk.” Wander woonde eerder in het Soesterkwartier: “Het ene moment is het heel erg rustig, maar als er een WK voetbal of iets dergelijks is dan vliegt het vuurwerk je ongeveer om de oren. En dan is het dus heel druk. Maar ook heel gezellig, omdat ze bijvoorbeeld met het WK overal oranje vlaggetjes over de weg spannen.”

Inmiddels woont Wander in de stadskern, de wijk waar hij het liefst wil wonen. Boven Café Miles woont hij met twee collega’s. Via zijn collega’s leert hij ook steeds meer mensen kennen in Amersfoort. “Voor wat ik toe nu toe heb meegekregen zijn Amersfoorters zeker gastvrij. Het zijn open mensen, altijd in voor een praatje.” Hij merkt ook dat de mensen het grootste verschil zijn met zijn vorige woonplaats. “Hetgeen waar ik me het meeste over verbaasde was toen met het WK. Nederland was weer door naar de volgende ronde en het hele Hof liep vol in één groot feest. Ik vond het gek dat het goed ging, want als dat zou gebeuren in Hilversum eindigt het meestal in een vechtpartij.”

Wander voelt zich dan ook erg veilig in Amersfoort, waarbij hij aangeeft dat de goede samenwerking tussen de politie en horeca een grote rol speelt. Door zijn werk is Wander vaak ’s nachts nog op straat, maar hij voelt zich zelfs middernacht absoluut niet onveilig.

Wander wil nog lang niet weg uit Amersfoort. Hij ziet ook voldoende doorgroeimogelijkheid in zijn huidige baan. “Ik ben blij met mijn keuze hier te gaan wonen, ik voel me hier heel erg op m’n gemak en heb voor mijn gevoel echt mijn plekje gevonden.” Hij zou het anderen dan ook erg aanraden om in Amersfoort te gaan wonen.

Meer bewoners ontmoeten?

Wil je tips om de regio te verkennen? Kennismaken met bewoners? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je iedere twee weken woontips, activiteiten en evenementen in de regio.