Wonen in Amersfoort? Abke deelt haar ervaringen

'Amersfoort is voor mij de ultieme middenweg.'

Geef Abke Bruins (30) een podium en ze kan er uit de voeten. Het multitalent kan acteren, zingen en schrijft haar eigen liedjes. Haar doorbraak beleefde ze met het vertolken van de hoofdrol van Anne Frank in de musical Je Anne. Momenteel kruipt ze in de huid van Etty in de muziek- en theatervoorstelling over het leven van Etty Hillesum, die nog te zien is tot eind 2016. Haar prachtige stemgeluid is daarnaast op diverse podia te horen, van theaters tot kapelletjes, regelmatig geflankeerd door haar broer Bouwe die piano speelt. Vier jaar geleden kwam ze in Amersfoort wonen. Eerst aan de Zuidsingel, nu aan de Appelmarkt, midden in de binnenstad. Ze wil nooit meer weg uit Amersfoort.

‘Het klinkt cliché, maar ik ben verliefd geworden op de stad. Ik trad destijds op bij festival Etcetera en werd zó omarmd door Amersfoort. Dat gevoel is niet meer weggegaan. We gunnen elkaar hier veel, terwijl mensen in de nog grotere steden vaak voor hun eigen geluk gaan. Als je jezelf ervoor openstelt, kun je hier veel nieuwe, leuke mensen leren kennen. Daar komen weer mooie samenwerkingen uit voort.

Ik ben opgegroeid in het dorpje Balkbrug en heb later in Amsterdam gewoond. Amersfoort is voor mij de ultieme middenweg. Joh, er wordt hier zoveel georganiseerd, dat ik soms baal dat ik dingen moet missen. Laatst nog kon ik maar een uurtje op Kannen en Kruiken zijn. Aan de andere kant kan ik me hier ook weer anoniem bewegen, als ik daar behoefte aan heb.

Wat ik heel tof vind is dat er hier een sterk gevoel van Amersfoortse trots leeft. Mensen zijn trots op deze stad en terecht ook. Ik neem regelmatig vrienden uit Amsterdam mee naar Amersfoort. Dat kost wat moeite, maar als ze hier eenmaal zijn weten ze niet wat ze zien…’

‘Ik trek me graag terug in het stadsplantsoen. Dan loop ik een stuk, ga ik op een bankje zitten met fijne muziek op en kijk ik om me heen. Dan kom ik lekker tot rust. Het is een mooi stukje Amersfoort met veel groen en toch zo dicht bij de stad. Om te ontspannen kom ik ook graag bij Bindi aan de Bergstraat. Daar volg ik yoga op dinsdagavond. Groot voordeel: in het Bindicafé kun je heerlijk eten. Ze bereiden daar lekkere veganistische gerechten.’

Ontmoet ook andere unieke Amersfoorters!

Zij kunnen het weten

Je wilt vast meer van onze ervaringsdeskundigen ontmoeten. Want wie kunnen je nu beter vertellen over regio Amersfoort dan degenen die er zelf wonen? Lees hun persoonlijke ervaringen op deze website.

Amersfoort Bewoners

“Het goede leven”

“Je hebt hier alles. Er is veel te doen en ook ontzettend […]

Meer over deze activiteit »
Haven Bunschoten
Bewoners

‘Dit is mijn thuis’

  Zeg je Bunschoten-Spakenburg, dan zeg je vis en voetbal. Maar het […]

Meer over deze activiteit »
Moderne hippies in lelijke eend
Ontdekkers

Moderne Hippies

“Amersfoort heeft me positief verrast. Wat een lieve inwoners!”

Meer over deze activiteit »

Amersfoort en de regio verkennen?

Wil je tips om de regio op een originele manier te verkennen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je 2x per maand een overzicht van alle activiteiten en evenementen in de regio.