“Onze zoon Daniel kan hier heerlijk buitenspelen”

Half december betrekken Linda Zwart (42), Ali Rambe (36) en hun zoon Daniel van vier jaar oud hun nieuwbouwwoning in Park de Tijden in Vathorst. De verhuisdozen zijn al besteld, maar eigenlijk hoeft het gezin niet eens veel spullen in te pakken. Linda: “We wonen nu op 65m2 met z’n drieën, dus zo heel veel te verhuizen valt er niet.”
Linda pendelt vanuit hun woonplaats Hilversum op en neer naar haar werk in De Meern. Ze is opgegroeid in Amersfoort en per toeval in Hilversum beland, zoals ze zelf zegt. Linda: “We wonen op zich prima in Hilversum, maar mijn man is werkzoekend en wij verwachten dat hij in de omgeving van Amersfoort meer kans heeft op een baan. Voor het werk wat hij zoekt, in de verzorging of in de hotelbranche, is Amersfoort volgens ons een betere uitvalsbasis. De centrale ligging is heel erg fijn en ook alle faciliteiten die Amersfoort biedt.”
luttenberg-64_6_linda-zwart

Down to earth

“Mijn sociale leven speelt zich voor een groot deel al in Amersfoort af”, vertelt Linda. “Ik heb hier mijn school doorlopen en de mensen die ik uit die tijd ken, wonen hier nog steeds. Mensen in Amersfoort liggen me goed. Ik denk dat we hier meer aansluiting en gelijkgestemden kunnen vinden. Het Gooi is toch het Gooi he? Mensen zijn hier meer 'down tot earth' en divers en dat bevalt ons.”

Buitenspelen

Het gezin woont nu in de oude binnenstad van Hilversum en verhuist binnenkort naar een nieuwbouwwoning in nieuwbouwwijk Vathorst. “Daar kan Daniel natuurlijk heerlijk buiten spelen”, vervolgt Linda haar verhaal. “Dat kan niet waar we nu wonen. Het lijkt mij een stuk relaxter wanneer ik straks niet meer zijn hand vast hoef te houden wanneer we naar buiten gaan. Vanuit de binnenstad van Hilversum naar de Vinexwijk Vathorst is wel even wennen. Wonen in een binnenstad heeft natuurlijk veel voordelen, maar ik ben wel blij dat het hier een stuk rustiger is. En vanuit Vathorst is de binnenstad van Amersfoort goed te bereiken.”

luttenberg-64_5_linda-zwart

Winkelen

Linda vindt Amersfoort als winkelstad leuker dan Hilversum. “Groter en gezelliger, Hilversum is wat dat betreft toch echt een dorp. Wel jammer dat ze in Hilversum een veel betere markt hebben dan in Amersfoort. Die zal ik zeker gaan missen. Mijn man komt uit Indonesië en kan ontzettend lekker koken."

Daarentegen vindt het gezin dat in Amersfoort alle mogelijke faciliteiten aanwezig zijn: een dierentuin, een buitenzwembad, veel evenementen in de binnenstad en meer keuze in scholen.

Park de Tijden

Dat de keus is gevallen op een eengezinswoning in Park de Tijden is niet zo vreemd. Linda: “We zochten specifiek naar een nieuwbouwhuis, want wij hebben allebei twee linkerhanden. Ik keek al twee jaar op Funda en wist precies wat voor huis ik wilde en hoe de indeling zou moeten zijn. Het contact met de makelaar en de onderhandelingen verliepen prima. We hebben een mooi huis kunnen kopen”. In december krijgen Linda, Ali en Daniel de sleutel van hun nieuwe huis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen

Een greep uit de meer dan 60 NVM-makelaars in de regio

Fundament Makelaars

Hamersveldseweg 67
3833 LD LEUSDEN
www.fundamentmakelaars.nl

Verrips Makelaardij o.z

Burg. Grothestraat 51
3761 CK Soest
www.verrips.nl

Woning Taxaties Amersfoort e.o.


Amersfoort
www.wtax.nl

Succes Makelaars B.V.

Hamersveldseweg 72
3833 GS LEUSDEN
www.succesmakelaars.nl

Van Baal Makelaardij o.g. B.V.

Westerdorpsstraat 33
3871 AT HOEVELAKEN
www.vanbaalmakelaardij.nl

Govaert Makelaardij

Nijverheidsweg-Noord 40-A
3812PM AMERSFOORT
www.govaert.nl

Confidence Makelaars

Calabrie 37
3831 EC LEUSDEN
www.confidencemakelaars.nl

Boog Makelaardij

Koningin Beatrixplantsoen 26
3818 ZB AMERSFOORT
www.boog-makelaardij.nl

Molenbeek Makelaars Woudenberg

De Nieuwe Poort 20
3931 JK WOUDENBERG
www.molenbeek makelaars woudenberg.nl