Friesland Campina - Amersfoort
Huis, woning, wonen
Centraal Station Amersfoort

Amersfoort beste woon-werk stad

Liefst drie jaar op rij (2015, 2016 én 2017) is Amersfoort van de steden met meer dan 100.000 inwoners de beste stad om in te wonen en werken! In 2018 kreeg Amersfoort de tweede plek toebedeeld. De onderzoekers van weekblad Elsevier roemen de nabijheid en kwaliteit van scholen, restaurants, supermarkten, bioscopen en theater.

Woononderzoek

Ook de gemeenten rond Amersfoort scoren elk jaar goed in het woononderzoek van weekblad Elsevier. In de ranglijst van alle 380 gemeenten staat Baarn het hoogst, op plaats 19. Ook Leusden (plek 34), Nijkerk (36), Bunschoten (51), Eemnes (63), Soest (79), Woudenberg (89) en Barneveld (148) behalen goede beoordelingen!

Groen, veilig en kindvriendelijk

Mensen uit Amsterdam en Utrecht komen voornamelijk naar onze regio voor de groene, veilige en kindvriendelijke omgeving. Ook de betaalbaarheid van de woningen, de goede bereikbaarheid en het kunnen combineren van je carrière met een gezin is belangrijk voor deze groep mensen. Jonge mensen kiezen voornamelijk voor stad Amersfoort omwille van het goede onderwijs, de gezellige omgeving, een aantrekkelijk stadscentrum en de werkgelegenheid.

"De stad heeft echt sfeer"

Nieuwe bewoners Tineke, Vincent en hun zoon Matthijs zijn als een blok gevallen voor Amersfoort. “Alles is zo in de buurt.”, aldus Tineke. Vincent vindt het ook heerlijk: “Je kunt zó de stad in lopen! En we zijn ook zo buiten als we willen fietsen of wandelen in de natuur.” Ook nieuwkomer Manon blijft graag in Amersfoort wonen. Manon: “Ik vind Amersfoort echt een hele gezellige stad met een leuk centrum en mooie oude details. De stad heeft echt sfeer.” Ze raadt het aan anderen dan ook zeker aan om ook in Amersfoort te komen wonen. “Voor iedereen is er wel een passende wijk te vinden en de banenkans is hier goed.”

Meer verhalen lezen van Amersfoorters? Klik hier!

Amersfoort ook beste woonstad volgens Intermediair

Ook in 2013 werd Amersfoort al door Intermediair uitgeroepen als een van de beste steden om in te wonen en te werken. De ‘Quality of Life’ wordt goed gewaardeerd: dat is de mate waarin ondernemers en werknemers hun carrière kunnen combineren met een aangenaam woonklimaat. Het bruisende historische stadshart en de bijzondere landschappen binnen de regio spelen daar zeker een rol in.

Daarnaast combineert geen andere stad de aanwezigheid van veel jonge gezinnen, met bijbehorend hoog geboortecijfer, met zo’n hoge arbeidsparticipatie. Hier kan een carrière goed gecombineerd worden met de zorg voor gezin en een privéleven.

Laat je inspireren, bekijk de video