Ontdek Nijkerk-Hoevelaken

Plaatje Nijkerk

Nijkerk en Hoevelaken liggen op de grens van een waterrijk polderlandschap en weilanden, akkers, bossen en heide.  Je vindt er een vleugje stadse allure, gecombineerd met Veluwse gemoedelijkheid. Je kunt er uitstekend terecht voor nieuwbouwwoningen, maar vindt er ook karakteristieke straten uit het verleden.

Uitgelicht

Wijngaard, druiven in Nijkerk
Nijkerk

Wijngaard Aan de Breede Beek

Bezoek de verscholen de natuur van landgoed Slichtenhorst bij Nijkerk.  

Lees verder
Museum Nijkerk
Nijkerk

Museum Nijkerk

Ontdek de boeiende historie van de stad in Museum Nijkerk.

Lees verder
Stoomgemaal Hertog Reijnout in Nijkerk
Nijkerk

Stoomgemaal Hertog Reijnout

Bezoek dit monument en geniet van de cultuurhistorie in polder Arkemheen.  

Lees verder

Aron

“Aan de ene kant van Nijkerk fiets je de bossen van de Veluwe in, aan de andere kant polder Arkemheen waar je bijvoorbeeld een bezoek kunt brengen aan stoomgemaal Hertog Reijnout. Dat is toch geweldig?”

Nijkerk

Het Spaanse Leger

Het Spaanse Leger is niet zomaar een wijk, het is een ambitieus en onderscheidend project dat de essentie van Nijkerks agrarische geschiedenis omarmt.

4 kamers | 129 tot 145 m2 m² | €449.500 - 630.00
Lees verder
Doornsteeg Nijkerk
Nijkerk

Doornsteeg

Landelijk en duurzaam wonen én meedenken over de ontwikkeling van de wijk.

kamers | m² | €
Lees verder

De poort van de Veluwe

‘De poort van de Veluwe’, zo wordt Nijkerk vanwege haar ligging én de oorspronkelijke agrarische cultuur weleens genoemd. Vier jij straks ook Boerenmaandag in deze stad?

Hoevelaken

Hoevelaken is een centraal gelegen dorp met 9.200 inwoners. Gelegen aan de rand van de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug is het genieten: met prachtige fiets- en wandelroutes. Ook is het dorp goed bereikbaar  via de A1 en A28 en het NS-station Hoevelaken.

Werken in Nijkerk

Werken met de Veluwe als achtertuin, dat kan in Nijkerk en Hoevelaken. De gemeente maakt deel uit van Food Valley en huisvest dus veel bedrijven in de food sector, maar ook in diverse andere sectoren. Voorbeelden van bedrijven in Nijkerk en Hoevelaken: Arla Foods, Bieze Food Group, Struik Foods, ITEQ Engineering, ITEQ Industries en Van Gelder. Ook in de andere gemeenten in Regio Amersfoort bevinden zich veel bedrijven, waardoor het goed mogelijk is dichtbij huis te werken.

Nijkerk

Het buitenlandgevoel van regio Amersfoort