"Eigenlijk heeft Amersfoort alles wel"

De historische binnenstad, veel groen en knusheid is wat Anne en Geert zo trekt aan Amersfoort. Dat, en een goede prijs, de centrale ligging en de sfeer van de wijk waren de juiste ingrediënten om voor hun eerste koophuis in Amersfoort neer te strijken.

Amsterdam was hun werkstad, maar om te wonen in alle opzichten te duur voor Anne en Geert. Ook omdat ze niet wilden settelen op een kleine kamer. Ze weken daarom uit naar een huurhuis in Hilversum. Na twee jaar vonden ze het tijd voor de stap naar een koopwoning. Ze wilden naar een plaats met een mooie oude binnenstad, maar weer niet een grote volle stad. Rust was belangrijk, maar toch wel dichtbij de stad zodat je er op de fiets naartoe kan.

Ideale wijk: Schothorst

Schothorst bleek de ideale wijk voor het stel. Anne: "We hebben heel wat uurtjes in de auto gezeten en rondgereden, om te kijken welke wijk ons beviel en hoe de huizen eruit zagen. De keuze voor Schothorst was allereerst prijstechnisch, want we hebben een budget. Maar de ligging was ook belangrijk, want ik wil dichtbij het centraal station zitten om gemakkelijk bij mijn werk te kunnen komen. En van alle wijken voelden we ons het beste in Schothorst."

Te midden van groen

Anne vervolgt: "Dit huis, de ligging van het park vlakbij, vrijheid voor en achter. Dat is echt perfect. We zitten te midden van het groen en in de rust, er is altijd voldoende parkeerruimte en toch ben ik binnen 10 minuten in de binnenstad of op centraal station." Ook de sfeer die in de wijk hangt vindt het koppel erg fijn. Geert: "de buren vertellen ons dat er weinig verloop is hier, en dat zegt ook wel wat over je wijk. De ligging is perfect, alle voorzieningen zijn dichtbij. Eigenlijk heeft het alles wel."

20180721_103814-klein
20180721_104756-klein

Voorsprong met een aankoopmakelaar

Anne en Geert hebben voor de aankoop van hun woning een aankoopmakelaar in de arm genomen. "Ze werkte heel persoonlijk en snel en ook buiten kantoortijden konden we met haar overleggen, dat was heel fijn", vertelt Anne. Geert vult aan: "Door haar waren we de eerste kijkers van dit huis, nog voordat het op Funda stond. Daarmee hadden we een voorsprong. Je betaalt er natuurlijk voor, maar uiteindelijk levert het wel degelijk iets op."

Er waren meer gegadigden voor het huis, maar dankzij de tussenkomst en het advies van de makelaar en een stukje eigenwijsheid van het stel, hebben de biedingen gunstig voor ze uitgepakt. "Dit is echt het beste huis wat we hebben gezien, we zijn er zo blij mee!", vertelt Anne trots.

Gezellig, knus en laid-back

Hoewel de twee veel aan het klussen zijn, is er ook tijd om Amersfoort een beetje te leren kennen. Geert: "Ik vind het hier echt heerlijk. Ik kom zelf uit het zuiden, dus heb een heel ander referentiekader. Maar ik heb hier een paar avonden rondgelopen, langs de kroegen, cafeetjes en restaurants en het doet een beetje Maastrichts aan. Zo’n sfeer hangt er ook: heel gezellig en knus."

Laid-back is een andere term waarmee Anne en Geert Amersfoort omschrijven: "Het is hier relaxed en persoonlijk. In de restaurants bijvoorbeeld krijg je vriendelijke service en het personeel vindt het leuk een praatje met je te maken."

20180721_105411-klein

Amersfoort is weer een paar trotse ‘Keientrekkers’ rijker. Anne: "Amersfoort is zó mooi! Het oude, authentieke van de Koppelpoort, afgezet tegen het moderne nieuwe, dat vind ik echt heel mooi!" Geert besluit: "Ik ben best trots dat ik hier woon. Het is een mooi stadje."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Hoe is het om te wonen in Amersfoort? Wat zijn de leukste evenementen? En waar moet je aan denken bij het huren of kopen van een woning? Schrijf je in voor de tweewekelijkse nieuwsbrief met daarin nieuws over (nieuwbouw)projecten, verhalen van inwoners en wooninspiratie.

nieuwsbrief-wonen

Een greep uit de meer dan 60 NVM-makelaars in de regio

Molenbeek Woudenberg

De Nieuwe Poort 20
3931 JK WOUDENBERG
www.molenbeek.nl

van Wijk makelaars

Soesterbergsestraat 46
3768 EJ Soest
www.vanwijkmakelaars.nl/

Van Oossanen makelaardij

Utrechtseweg 57
3818 EA Amersfoort
www.vanoossanenmakelaardij.nl

Fundament Makelaars

Fundament Makelaars
3833 LD LEUSDEN
www.fundamentmakelaars.nl

Snel ERA makelaars

Hamersveldseweg 49
3833 GL LEUSDEN
www.snel-makelaardij.nl

Succes Makelaars B.V.

Hamersveldseweg 72
3833 GS LEUSDEN
www.succesmakelaars.nl

Bos makelaardij o.g.

Bosstraat 11
3742 CK BAARN
www.bos-makelaardij.nl

Kooy Makelaars Soesterberg B.V.

Postweg 40
3769 BX SOESTERBERG
www.kooymakelaars.nl

van Hardeveld makelaardij

Sophialaan 31A
3743 CV BAARN
www.vanhardeveld.nl/