Binnenkijken bij Charlotte & Luuk in Kattenbroek

Waar: architectuurwijk Kattenbroek
Woonoppervlakte: ca. 150 m2
Bijzonder: Aan het water & salon aan huis

Deze week keek ik binnen in het leuke huis van Charlotte en Luuk. Zij verhuisden vanuit de Bilt naar Amersfoort, in een groter huis met ruimte voor Charlottes eigen beautysalon Beans Beauty. Het was flink zoeken, maar die droom kwam uit. Na een grondige verbouwing hebben ze nu een modern, licht en comfortabel huis.

Charlotte vertelt over hoe het stel in Amersfoort terechtkwam: "We woonden in een ruime bovenwoning in de Bilt.

portret-cropped
gitaar

"Een heerlijke stad"
"We waren toe aan een nieuwe stap. Onze wensen: een fijne eengezinswoning met het oog op eventuele gezinsuitbreiding in de toekomst. Ook de buurt was belangrijk voor ons. We zochten een huis vlakbij voorzieningen en de uitvalswegen."

Luuk werkt in Utrecht en Charlotte had een baan in de Bilt als schoonheidsspecialist. Nu heeft ze in Amersfoort een eigen praktijk: "We keken breder dan alleen Amersfoort, maar hier waren de meeste mogelijkheden. Bovendien vinden we Amersfoort een heerlijke stad. We komen graag bij La Cubanita op het Eemplein, het Amersfoort Jazzfestival en we hebben een abonnement op het DierenPark."

"De verbouwing is een mooie ervaring"
Toen kwam dit huis op het pad van Charlotte en Luuk. Ruim en mooi gelegen in Kattenbroek, met een tuin aan het water. Het moest behoorlijk gemoderniseerd worden. De muren gingen van geel naar wit, de oude bouwkeuken werd vervangen door een nieuwe keuken, de tuin kreeg een steiger en de badkamer werd vernieuwd. Charlotte en Luuk wilden bovendien een extra badkamer bij de salon.

Daarnaast koos het stel voor zonnepanelen. Een beslissing waar ze geen spijt van hebben. Na zeven maanden spelen ze al quitte met de energiekosten voor het jaar.

Ook kwam er een mooie nieuwe eetkamer. De stoelen kleuren bij het schilderij van de hand van Luuks moeder. De voortuin wordt binnenkort aangepakt en er komt een kast in de huiskamer. Zo krijgen ook de losse spulletjes in de huiskamer een plekje. Charlotte: "De verbouwing is een mooie ervaring, die ik heb vastgelegd met foto's. Je ziet daarmee heel goed hoe het huis steeds mooier en meer 'eigen' wordt."

Dik tevreden
Het resultaat mag er zijn. ‘We vinden het heerlijk om hier mensen over de vloer te hebben. De buurt is erg gezellig. Vanaf dag één hadden we een klik met de buren hier verderop. De buurt organiseert ook gezellige dingen, zoals een tafeltennistoernooi." Dat, samen met het aan huis kunnen werken voor Charlotte, zo de A28 op kunnen voor Luuk en de mooie inrichting, maakt het stel dik tevreden is!

kunst
1
balkon

Deze blog is geschreven door Daniëlle Elings. Naast bloggen voor Wonen in regio Amersfoort, heeft Daniëlle haar eigen blog kunstigwonen.nl en blogt ze voor Kus uit Amersfoort.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

nieuwsbrief-wonen