Van de Bollenstreek naar Baarn:

Aad verheugt zich op zijn nieuwe leven

Het is niet niks om na 50 jaar je vertrouwde plekje vol herinneringen achter te laten en ergens opnieuw te beginnen. Maar Aad van Kasteren (54) verheugt zich op zijn verhuizing van Lisse naar Baarn.

‘Wat een mooie gemeente, ik was er meteen van gecharmeerd!’

Al vijf decennia woont Aad met plezier in Lisse, middenin de Duin- en Bollenstreek waar hij ook opgroeit. Hij werkt er al twintig jaar als onderwijzer op een basisschool. Naar het werk gaat hij lopend, naar het strand op de fiets. En natuurlijk heeft hij In Lisse heel wat vrienden en kennissen opgedaan.
Zijn leven krijgt een wending als zijn vrouw na een ziekbed komt te overlijden. Nu, een paar jaar later, voelt Aad wél de behoefte om te verhuizen. ‘Alles is veranderd: een nieuwe baan, een nieuwe relatie en daar hoort ook een andere woning bij. Ik wil graag een nieuwe start maken op een plek die écht van mij is. Dichter bij mijn vriendin Marlies. Dus wordt het Baarn.’

Een beetje chique

Eerlijk gezegd wist ik niet veel van dit dorp, maar ik was er wel meteen van gecharmeerd. De afwisseling in woningen, de prachtige bossen, de gezelligheid op de Brink. De mensen zijn vriendelijk en beschaafd. Het klopt wel dat Baarn een beetje chique is; toen ik me inschreef bij de gemeente vroegen ze of ik een adellijke titel heb!’

Zonder makelaar weinig kans

Het plan was om eerst op zoek te gaan naar een woning, dan het huis in Lisse te verkopen en daarna een baan te zoeken. ‘Dat zoeken in Baarn bleek nog best lastig. Er was voldoende aanbod, maar de meeste leuke woningen onder de 300.000 zijn toch snel weg. Zonder makelaar kom je daar gewoon niet tussen. En het ontbreekt mij aan de kennis om zo’n belangrijke beslissing in m’n eentje te nemen. Daarom nam ik Bas van Dijen van Floor Makelaardij in de arm. Hij ging samen met mij kijken bij een huis dat ik eigenlijk te duur vond. Dat was hij met me eens. Tijdens het evalueren op kantoor en het bespreken van de woonwensen kwam aankopend makelaar Bas met het idee om te gaan kijken in het Rode Dorp. ‘Daar weet ik een heel leuk huisje aan het park dat binnenkort in de verkoop komt, bij een collega makelaar,’ wist hij. Een Hans & Grietje huis, dacht ik meteen. Sfeervol, prachtig gelegen in een charmant buurtje met veel oude bomen. Een dag na de bezichtiging brachten we een bod uit, vlak voordat het op funda kwam. Een dag later was het akkoord! Ik heb het zó getroffen; dit was me zonder makelaar nooit gelukt.’

‘Ik hou nu al van Baarn’

Aad wist dat de verkoop van zijn huis in Lisse, een betaalbare gezinswoning, niet moeilijk zou worden. Het was inderdaad binnen een week verkocht. Met gemengde gevoelens neemt hij nu afscheid. Aad: ‘Hier liggen de herinneringen. Dat is wel een beetje moeilijk. Maar de vreugde over mijn nieuwe uitdaging overheerst. Ik hou nu al van Baarn en verheug me om tijd door te gaan brengen in de bossen.’
En die baan? Die is ook al gelukt. Aad gaat in Soesterberg aan de slag op een leuke basisschool.

Een greep uit de meer dan 60 NVM-makelaars in de regio

Van Baal Makelaardij o.g. B.V.

Westerdorpsstraat 33
3871 AT HOEVELAKEN
www.vanbaalmakelaardij.nl

Buijs Regiomakelaars

Burgemeester Grothestraat 13
3761 CJ SOEST
www.buijsregiomakelaars.nl

Jan Huisman Makelaardij o.z. & Hypotheken

Fokkerstraat 12
3833 LD LEUSDEN
www.janhuismanmakelaardij.nl

Confidence Makelaars

Calabrie 37
3831 EC LEUSDEN
www.confidencemakelaars.nl

Beumer

Stadsring 139
3817 BA Amersfoort
http://www.beumer.nl/

Van Berkum Makelaars

Nieuw Baarnstraat 93
3743 BP Baarn
www.vanberkummakelaars.nl

Majoor Makelaars

Kerkstraat 83 A
3764 CS SOEST
www.makelaarsmajoor.nl

Adéro Makelaardij

Wiekenweg 44R
3815KL AMERSFOORT
www.adero.nl

Ditters Makelaars

Daltonstraat 38
3817 VB AMERSFOORT
https://www.ditters.nl/